Haber
2009-09-14 07:19:45
Açilima Anayasadan Baslanmalidir

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, demokratik açilimi önemli bulduklarini ifade ederek, “Açilima Anayasadan baslanmalidir” dedi.

 

Mersin Subemiz tarafindan düzenlenen iftar yemegine katilan Gündogdu, sendikaciligi; emegi ve alin terini pazarlik konusu yapmadan, özelde üyelerinin özlük haklarini, genelde Türkiye’nin gelecegini dert edinerek yaptiklarini söyledi.

 

Türkiye gündeminde son günlerde çok önemli gelismeler yasandigina dikkat çeken Gündogdu, bunlarin basinda ‘demokratik açilim’ ve ‘memur açilimi’ geldigini vurguladi. Hükümetin “memur açilimi konusunda sinifta kaldigina hep birlikte tanik olduklarini” ifade eden Gündogdu, söyle konustu:

“Isterdik ki bugün burada memur açilimindaki hükümetin müjdesini verelim. Ama olmadi. Ülkenin 2002 yilindan 2008’e kadar yüzde 42 büyümesini saglayan iktidar, memurun hakkini, memuru ‘sadece’ enflasyona ezdirmeme prensibiyle vermeye çalisti. 2009 yilinda aldigimiz zam, enflasyonun yüzde 2.5 üzerinde çikti. Neredeyse Kamu Isveren Kurumu, bunu da mahsuplastirmak için masaya getirdi. Milli geliri 3 bin dolardan aldilar, bugün milli gelir, krize ragmen 9 bin 90 dolarda. Öyleyse soruyorum; Türkiye büyüyorsa, neden memur büyümesin?”

 

Demokratik açilimi çok önemsediklerini belirten Gündogdu, Içisleri Bakani Besir Atalay’in bu kapsamdaki ziyaretinde kendisine çok önemli bir rapor takdim ettiklerini dile getirerek, “Sorunun çözümünde yol haritasi bellidir. Bu reçete, kardeslik ve medeniyet degerlerimizin yeniden hatirlanmasidir” seklinde konustu.

 

Bu arada, Adana 2 No’lu Subemizin davetlisi sehre giden Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, ‘demokratiklesme’ ve ‘demokratik açilim’ adi altinda, binlerce sehit verilen ve 400 milyar TL’yi asan bir ekonomik yüke ulasan terör belâsindan kurtulmak için atilan adimlarin Türkiye’nin önemli bir konusu oldugunu ifade etti.

 

Millet iradesinin saygin olabilmesi için esas açilimin, demokratiklesmeye yönelik olarak Anayasa’dan baslatilmasi gerektigine inandiklarini vurgulayan Gündogdu, “Demokratik açilim basta olmak üzere millet iradesi ve kardesligin önündeki engellerin kaldirilmasi çabalarinda Anayasamiz bir maddesiyle engel çikaracaksa, önce tepeden, Anayasa’dan baslamak lâzim” diye konustu.

 

‘Demokratiklesememe’ olarak ortaya çikan bu sorunun, özgürlüklerin, kalkinmanin ve millet iradesinin saygin olmasinin önündeki en büyük engel oldugunun altini çizen Gündogdu, söyle devam etti:

“Bir tarafta teröre dogrudan destek verenler, teröristi yol haritasi olarak gösteren, terörist basinin muhatap alinmasini isteyenler; diger tarafta her türlü açilima kapali, ancak terörün olusturdugu açidan sendikal ya da siyasî istismarla rant elde etmeye çalisanlar var. Bu iki yapilanmanin oyuncagini elinden alalim. Bu, bin yillik kardesligimize engeldir. Ülkenin millî gelirinin bu millet adina harcanmasina, Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada lider ülke olmasina engeldir.”

 

Adimlar atilirken, çözüm merkezinin millet, TBMM ve legal kurumlar olmasi gerektigini kaydeden Gündogdu, “Reçete olusturulurken de sehitlerimizin yakinlari üzülmemeli, magdur edilmemelidir” ifadelerini kullandi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen