Haber
2015-10-27 07:58:22
Adaletin tesisi, hakkın ikamesi için mücadeleye devam edeceğiz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, adaletin tesisi, hakkın ikamesi için şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Memur-Sen Şanlıurfa İl Temsilciliği’nin “Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye” sloganıyla düzenlediği programda konuşan Ali Yalçın, 7 Haziran seçimi öncesi 206 kuruluşu ortak bir platform çatısı altında toplayarak, ‘Ülkede istikrar sürsün, terör son bulsun, normalleşme devam etsin, sivil Anayasa yapılsın, temel hak ve özgürlükler genişletilsin’ çağrısında bulunduklarını ifade ederek, “Fakat 7 Haziran sonrası oluşan koalisyon belirtisi bile ekonominin örselenmesine, ülkenin kaybetmesine, dolar ve döviz kurunun fırlamasına neden oldu. Ülkede tekrar seçim ortamı oluştu diye Suriye üzerinden Türkiye’ye geçip terörü azdırmaya kimsenin hakkı yoktur. Bombaları patlatarak, geçmişte ülkede yaşanılanın aynısını devreye soktular. Silahları kan kusturmaya, ocaklara ateş düşürmeye başladılar. Bu, Türkiye’nin, bundan sonra güçsüz iradeyle yönetilme şansının olmadığını gösteren en net ve en keskin fotoğrafıdır. Bu ülke asla bundan sonra koalisyon hükümetleriyle yönetilebilecek bir ülke değildir. Çünkü Türkiye, fincancı katırlarını ürküttü. Bu ülke Birleşmiş Milletlerde beş hegemonist devlete karşı, emperyalist güce karşı ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyerek resti çekti” dedi.

Adaletten yana tarafız

Sendika olarak şimdiye kadar durdukları yeri hep ifade ettiklerini belirten Yalçın, “Biz özgün ve özgür bir teşkilat olarak, Eğitim-Bir-Sen olarak 1992’de kurulduk. Kurulduğumuz günden bu yana hiçbir siyasi partiye holigan olmayan teşkilat olarak her zaman durduğumuz yeri net olarak ifade ettik. Biz bu ülkede taraftar değiliz, holigan değiliz, biz bu ülkede tarafız. Biz yeniden büyük Türkiye idealinin tarafıyız. Güçlü Türkiye idealinin tarafıyız. Hizmet eden herkes bizim tarafımızdadır” şeklinde konuştu.  

Türkiye neden hedefte?

Terör lobisi ile faiz lobisinin birlikte hareket ederek istikrarımızı ve birliğimizi hedef aldığının altını çizen Yalçın, şöyle devam etti: “Küresel emperyalizm Güçlü Türkiye istemiyor. Güçlü bir Türkiye demek coğrafyasına sahip çıkan Türkiye demektir. Türkiye ayağa kalktığında Orta Doğu özgürleşecek, işgalciler bölgede amaçlarına ulaşamayacak. Türkiye mazlumların ve mahzunların umudu olduğu için engellenmek isteniyor. Ama başaramayacaklar. 78 milyon bir ve diri duracak, kanlı senaryoları yırtıp atacak. Kadim medeniyetin ortak varisleri olarak medeniyetimizin yeniden inşası için direneceğiz. Elbette teröre karşı tepkimizi göstereceğiz. Ama her şart altında hukuka bağlı kalacağız, sokakları ateş yerine çevirmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz. Milli bir savunma sanayi hamlesinden rahatsızlar. Yerli otomobil bile istemiyorlar. Statükolarını sürdürebilmek için vesayetten yana taraf olup, Anadolu sermayesini hedef alıp, kalkınma projelerinin son bulmasını istiyorlar. Biz ise irademize, istikrarımıza, Yeniden Büyük Türkiye idealimize sahip çıkıyoruz.”



Türkiye’yi gerçek sendikacılıkla buluşturduk

Hak aramayı bir erdem olarak gören, hak ararken de haddini bilen bir anlayışla sendikacılığı kavga zemininden çıkarıp, rekabet zemininde hizmet sendikacılığı olarak formatladıklarını kaydeden Yalçın, “Sendikacılığı köhne zihniyetin sopası, korsan gemilerin limanı, devletin karakolu olarak görenlere inat sendikacılığın merkezine insanı koyarak Türkiye’yi gerçek sendikacılıkla buluşturduk” ifadelerini kullandı.

Küresel operasyonlara sert tepki

17-25 Aralık operasyonlarını eleştiren Ali Yalçın, “Milletin çocuğunun kursağından eksilttiği paraları, hizmet bekleyerek himmet ettiği rakamları yanlış değerlendirenler 17-25 Aralık’ta muhtıra vermeye kalkıştıklarında biz ‘hizmetinizi hezimete, cemaatinizi cerahate çevirmeyiniz’ dediğimizde, mesele ‘dershane’ dediler. ‘Dershane olmazsa çocuklar dağa çıkarlar’ dediler. Meselenin dershane olmadığını, 7 Haziran seçiminde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin arka kapısından girip el tutuştuklarında, suçüstü olduklarında gördük. Bizler, sendikal yolculuğumuzda, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da milletin yanında olmaya, kuruş sendikacılığı yerine duruş sendikacılığı yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.  

Türkiye’nin bir daha 90’lı yıllara dönmemesi için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Charlie Hebdo ruhunu getirip Diyarbakır Yenişehir’de billboardlarda asan nezaketsiz ve haddini bilmezlerin bu ülkede bir daha bu cesareti bulmaması için, sizlerin hissiyatını Diyarbakır’daki 55 billboardı ‘Hz. Resule selam’ diye süsleyen sivil toplum kuruluşlarının duruşunun ve umudunun bitirilmemesi ve diz çöktürülmemesi için, Yasin Börülerin ölmemesi için, bir daha 90’lı yıllara dönülmemesi için büyük ve güçlü olmak, üye sayımızı 1 milyona çıkarmayı herkesin üzerinde bir görev olarak görüyorum” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen’in de birer konuşma yaptıkları programa çok sayıda davetli ve üyeler katıldı.

Genel Başkan Ali Yalçın, Memur-Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Coşkun ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’yi makamında ziyaret etti. İlin eğitim durumuyla ilgili bilgi veren İlci, ziyaretten dolayı Yalçın’a teşekkür etti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen