Haber
2011-08-16 07:24:13
Afrika’ya Yardima Devam Ediyoruz

“Insanlik Ölmedi, Yardimlar Afrika’ya” parolasiyla ülke genelindeki iftarlarini iptal ederek, parasini yardim kuruluslari araciligi ile Afrika’ya gönderen Konfederasyonumuz Memur-Sen yardimlarina devam ediyor. Simdiye kadar Kimse Yok Mu, IHH ve Türkiye Kizilay Dernegi’ne bagis yapan Memur-Sen, son olarak da Cansuyu, Deniz Feneri ve Yardimeli Dernegi’ne bagista bulundu.

 

Memur-Sen heyeti, ilk olarak Cansuyu Dernegi’ni ziyaret etti. Memur-Sen Genel Teskilatlanma Sekreteri Metin Memis, 20 bin TL’lik yardim çekini Genel Baskan Mustafa Köylü’ye takdim etti.

 

Afrika’ya ulasan yardimlarda araci oldugu ve insanligin vicdanini sizlatan böyle bir soruna çare olmak için yaptigi çalismalardan dolayi Cansuyu Dernegi’ne tesekkür eden Memis, “Biz de Memur-Sen olarak bu konuda duyarsiz kalmadik. Genel merkez, bagli sendikalar ve 81 ildeki bütün iftarlarimizi iptal ettik ve paralarini sizlerin araciligiyla Afrika’ya ulastiriyoruz” dedi.

 

Mustafa Köylü ise, yardim kurulusu olarak faaliyetlerinin güvenli bir sekilde Afrika’ya ulasmasina özen gösterdiklerini belirterek, “Memur-Sen gibi hayirsever sivil toplum kuruluslarinin ve vatandaslarin yaptigi yardimlarin Afrika’da kalici olmasini hedefliyoruz. Yapilan yardimlarla insanligin ölmedigini göstermeliyiz” seklinde konustu.

 

 

Memur-Sen heyeti, daha sonra Deniz Feneri Dernegi Ankara Temsilciligi’ni ziyaret etti ve Afrika’ya yardim amaciyla toplanan 20 bin TL’lik çeki, dernegin Ankara Sube Baskani Mevlüt Koca’ya sundu. Burada konusan Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreteri Haci Bayram Tonbul, “Insanlik Ölmedi, Yardimlar Afrika’ya” kampanyasi baslattiklarini ve 81 il ile ilçelerinde 450 bin TL’den fazla bagisa ulastiklarini kaydetti. Afrika’daki acil durumun su ve açlik oldugunu söyleyen Tonbul, su ve açlik sorunlari giderildikten sonra yetimhane gibi kalici çözümler üretmek için de çalisacaklarini dile getirdi.

 

Afrika’da yasayanlarin, temel geçim kaynaklarinin tarim ve hayvancilik oldugunu belirten Deniz Feneri Ankara Temsilcisi Mevlüt Koca ise, ülkede yasanan kurakligin tarim ve hayvancilikta her seyi engelledigini dile getirdi. Ilk asamada saglik ve su problemleri oldugunu belirten Koca, bunlarin giderilmesinden sonra kalici çözümler üretilmesi gerektigini ifade etti. Ziyaretlerde, Memur-Sen Genel Basin ve Iletisim Sekreteri Halit Ortaköy ile Memur-Sen Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreteri Ahmet Kaytan da hazir bulundu.

 

 

Cansuyu ve Deniz Feneri’nden sonra Yardimeli Dernegi’ne de 20 bin TL’lik yardim çeki verildi. Yardim çekini, Yardimeli Dernegi Temsilcisi Mehmet Mentes’e Memur-Sen Genel Merkezi’nde, Memur-Sen Genel Basin ve Iletisim Sekreteri Halit Ortaköy ile Memur-Sen Genel Mali Sekreteri Mehmet Bayraktutar birlikte takdim etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen