Haber
2013-10-28 06:43:39
Ağzı Bozuk Sendikacıya Yargıdan Ceza

Ahlak ve edebe aykırı biçimde galiz küfürler savurmayı meziyet sanan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Karabük Şube Başkanı, toplu sözleşme sürecini bahane ederek, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’ya yönelik sarf ettiği küfür ve hakaret nedeniyle tazminat ödemeye mahkûm edildi.

Toplu sözleşme görüşmeleri sonrası Karabük’te yaptığı sözde eylemde Genel Başkan Ahmet Gündoğdu için kullandığı küfür ve hakaret içerikli sözleri nedeniyle ilgili şahıs hakkında, Eğitim-Bir-Sen tarafından Ankara 21. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde manevi tazminat istemiyle açılan davada, ağzı bozuk sendikacı tazminata mahkûm edildi.  

Sendikacılık yapmak, üyelerinin ve eğitim çalışanlarının hakları için çalışmak yerine, Eğitim-Bir-Sen’in başarılarını gölgelemeye çalışan, bunu bile beceremeyince küfre ve hakarete başvuran zihniyet yargı bir kez daha tokat yemiş oldu.

Mahkeme, dava neticesinde Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Karabük Şube Başkanı’nın ahlak ve edepten yoksun sözlerinin kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğuna hükmederek, şahsı 3 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkûm etti.

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, alacağı tazminatı ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtacağını söyledi.

Gündoğdu, daha önce de, aynı sendikanın bir üyesinden kazandığı tazminatı ülkemizde okuyan ihtiyaç sahibi Somalili öğrencilere takdim etmişti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen