Haber
2010-01-28 06:18:45
Ahmet Yildiz Son Yolculuguna Dualarla Ugurlandi

25 Ocak Pazartesi günü Hakk’in rahmetine kavusan Memur-Sen Genel Teskilat Sekreteri ve Diyanet-Sen Genel Baskani Ahmet Yildiz, son yolculuguna dualarla ugurlandi.

 

Yüzlerce kisinin doldurdugu Hazreti Ebu Bekir Siddik Camii’nde ögle namazi sonrasi kilinan cenaze namazina; Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Memur-Sen Genel Sekreteri ve Saglik-Sen Genel Baskani Mahmut Kaçar, Memur-Sen Genel Toplu Görüsme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Baskani Haci Bayram Tonbul, Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, Memur-Sen Genel Basin ve Halkla Iliskiler Sekreteri Halit Ortaköy, Memur-Sen Genel Egitim ve Dis Iliskiler Sekreteri Ahmet Kaytan, Diyanet-Sen Genel Merkez yönetimi, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Memur-Sen Konfederasyonu’na bagli sendikalarin genel baskan ve genel merkez yöneticileri, Istanbul Sube ve il baskanlariyla çok sayida sevenleri katildi. 

 

Cenaze törenine ayrica, Istanbul Müftü Yardimcisi Mehmet Asik, Sancaktepe Belediye Baskani Ismail Erdem, Sultanbeyli Belediye Baskani Hüseyin Keskin de katildi.

 

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, 15 yildan bu yana tanidigi Diyanet-Sen kurucusu ve Genel Baskani Ahmet Yildiz’i son yolculuguna ugurladiklarini söyledi.

 

Ayni zamanda Memur-Sen Genel Teskilat Sekreteri olan Yildiz ile iki yildir omuz omuza Memur-Sen’de mücadele ettiklerini hatirlatan Gündogdu, Yildiz’i en çok heyecanlandiran konularin basinda, din görevlilerinin ekonomik, sosyal, kültürel olarak yeniden sahlanisi ve din görevlilerinin istirak yasasinin çikmasi oldugunu ifade ederek, Basbakan ve Meclis Baskani’nin bu konuda destek sözleri üzerine çok sevindigini kaydetti. Gündogdu, Yildiz’in dün ve önceki gün gerçeklestirilen ‘Uluslararasi Demokrasi Kongresi’ne rahatsizligi nedeniyle katilamadigini ama canli yayinlar nedeniyle evinden heyecanla izledigini belirtti. Gündogdu, Ahmet Yildiz’in ömrünün, alinan kararlari görmeye yetmedigini dile getirerek, Yildiz’in mükemmel bir dava adami ve dava arkadasi oldugunu vurguladi.

 

Eminönü Yeni Camii Imami Osman Aydin, cenaze namazini kildirdi. Namazin ardindan kalabaliga hitap eden Aydin, Yildiz’in 40 yillik arkadasi oldugunu, onun hayatini Islam’a hizmet etmeye ve insanlara faydali olmaya adadigini söyledi. Yildiz’in tabutunun basinda bekleyen ogullari Emre ve Ismail Safa Yildiz ile kardesi Ali Yildiz da taziyeleri kabul etti.

 

Yildiz’in cenazesi daha sonra defnedilmek üzere Samandira Merkez Mezarligi’nda bulunan aile kabristanligina götürüldü.

Ankara’da hayatini kaybeden Ahmet Yildiz için önceki gün Ankara Kocatepe Camii’nde de cenaze namazi kilinmis, daha sonra da cenazesi Istanbul’a gönderilmisti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen