Haber
2011-03-26 06:22:55
Ahmet Yurtman Için ‘Veda Gecesi’ Düzenlendi

Uzun yillar Memur-Sen Istanbul Il Temsilciligi ve 3 No’lu Sube baskanligimiz görevini yapan Ahmet Yurtman’a veda gecesi düzenlendi. Milletvekili aday adayi olmasi sebebiyle istifa eden Yurtman için düzenlenen geceye, Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Kültür eski Bakani Ismail Kahraman, Il Milli Egitim Müdür yardimcilari, Ilçe Milli Egitim müdürleri ve yardimcilari, çok sayida üyemiz ile davetliler katildi.

 

Istanbul Zübeyde Hanim Ögretmenevi’nde düzenlenen gecede konusan Ahmet Gündogdu, Memur-Sen ve Egitim Bir-Sen’in bu kadar büyümesinde, bu günlere gelmesinde Yurtman gibi vefakar, kendini adamis gönül erlerinin büyük payi oldugunu söyledi. Istanbul’da beraber sendikacilik yaptiklari günleri hatirlatan Gündogdu, “Ahmet Yurtman, bir gönül adamidir. Yillarca Istanbul’da beraber çalistik. Ben Ankara’ya gittikten sonra yine beraber çalistik. Bir kez bile kendisi adina talepte bulunmak için telefon açmamistir. Hep magdurlarin, hakki yenilenin yaninda oldu. Çiktigi bu yolda da kendisine basarilar diliyorum. Allah, hakkinda hayirli olani versin” dedi.

 

Konusmasinda, güncel konulara da deginen Gündogdu, Memur-Sen’in 500 bin üyeye dogru hizla ilerledigini, bu çalismada gösterilen emeklerin, ülkeye olan borcun ödenmesi yönüyle büyük anlami oldugunu kaydetti. 12 Eylül referandumu öncesi Kizilcahamam’da düzenledikleri Türkiye Bulusmasi’nda yaptigi konusmayi katilimcilarla paylasan Ahmet Gündogdu, “O zaman demistik ki, ‘Referandumda ‘hayir’ çikarsa, bizim anamiz aglamaya devam edecek. ‘Evet’ çikarsa da yillardir milletin anasini aglatanlarin anasi aglayacak. Bugün millete olan borcun ödenme günüdür.’ Iste, o gayret ve çalisma ile sivil ve demokratik anayasanin yolu açilmistir. Kamu görevlileri toplu sözlesme hakkina kavusmustur. HSYK ve YAS kararlarinin bir kismi yargi denetimine açilmistir” seklinde konustu.

 

2010 yili toplu görüsmelerinde, 9 yilin en iyi sonuçlarini aldiklarini ifade eden Gündogdu, masaya oturmayi aliskanlik edinenlerle, masaya oturup sonra da kaçmayi geleneksellestirenlerin bu basarida pay sahibi olamadiklarini vurguladi. Toplu sözlesme hakkini alanin Memur-Sen oldugunu belirten Gündogdu, 12 Haziran seçimleri sonrasi olusacak TBMM’den yeni bir anayasa beklediklerini; kamu çalisanlarina yönelik grev ve siyaset yasaginin kaldirilmasinin olmazsa olmazlari oldugunu dile getirdi.

 

Yurtman: Hizmete Devam

Gecede konusan Ahmet Yurtman ise, sendikadaki yönetici kimligini noktaladigini, hizmete devam edecegini söyledi. Aday olup, TBMM’ye girmesi halinde kamu çalisanlarinin sorunlarini çözmenin yani sira, Memur-Sen’deki misyonlari dogrultusunda hakki yenmis tüm magdurlar adina mücadeleye devam edecegini ifade etti.

 

Veda gecesine katilan herkese tesekkür eden Ahmet Yutman, içinde bir burukluk olmasina karsin, gönlünün rahat oldugunu kaydederek, “Bizim biraktigimiz bayragi daha ileriye tasiyacak arkadaslarimizi görüyorum. Ayrildigim için hüzünlü olmama ragmen, hizmet yarisinda önde olmak için mücadele eden kardeslerimi görünce de gönlüm rahatliyor” diye konustu.

 

Kültür eski Bakani Ismail Kahraman ve 3 No’lu Sube Baskanimiz Erol Ermis’in de birer konusma yaptigi gecenin sonunda, Ahmet Gündogdu; Yurtman’a, hizmetlerinden dolayi plaket verirken, Sekerbank Bireysel Pazarlama Yöneticisi Ahmet Güney de, Memur-Sen’le yürüttükleri projelerde kendilerine destek olan Ahmet Yurtman’a tesekkür plaketi takdim etti. ‘Veda çiçegi’ni ise Kültür eski Bakani Ismail Kahraman verdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen