Haber
2015-07-21 07:56:15
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Çelik'ten ziyaret

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’a nezaket ziyaretinde bulundu.

 

Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi’nin de hazır bulunduğu ziyarette Müsteşar Nesrin Çelik, bakanlığın faaliyetleri hakkında bilgi verdi.



 

Aile ve toplumun refahını artırmak amacıyla dezavantajlı kesimler öncelikli olmak üzere tüm toplumu hedefleyen katılımcı anlayışla sosyal politikalar ürettiklerini belirten Çelik, mutlu bireylerden ve güçlü ailelerden oluşan müreffeh bir Türkiye için, sosyal riskleri önleyici sosyal politikalar geliştirmeyi ve uygulamayı hedeflediklerini, bu konuda önemli projeler ortaya koyduklarını söyledi.

 

Memur-Sen’in faaliyetlerini yakından takip ettiğini kaydeden Çelik, Memur-Sen’in önemli ve örnek teşkil eden çalışmalara imza attığını ifade ederek, Yalçın’a çalışmalarında başarı diledi.

Genel Başkan Ali Yalçın, sözlerine, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. En çok üyeye sahip konfederasyon olarak kamu görevlilerini toplu sözleşme masasında temsil ettiklerini vurgulayan Yalçın, özelde kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük hakları genelde ise Türkiye’nin daha demokratik ve özgür olması için mücadele verdiklerini ifade etti.



 

Verdikleri mücadele sonucunda önemli kazanımlar elde ettiklerinin altını çizen Yalçın, sendikacılığa yeni bir anlam yüklediklerini, ücret sendikacılığının yanı sıra akademik ve hizmet sendikacılığı da yaptıklarını, din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin her türlü haksızlığa karşı çıktıklarını kaydetti.

 

Eylem ve söylemlerini Türkiye ile sınırlamadıklarını belirten Ali Yalçın, bütün mazlum ve mağdurların sesi olduklarını söyledi. Yalçın, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, İHH ve Eğitim-Bir-Sen’in paydaşı olduğu ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesinin başarıya ulaşması için yoğun çaba harcadıklarını vurguladı.



 

Yalçın, Ağustos ayında yapılacak toplu sözleşme görüşlerinde kamu görevlilerinin taleplerini masaya taşıyacaklarını ve beklentileri karşılayacak bir sonuç elde etmek için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

 

Yalçın, ziyaretin sonunda Müsteşar Nesrin Çelik’e Mehmet Akif İnan seti hediye etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen