Haber
2012-03-06 06:29:41
AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Kapusuz’dan Ziyaret

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Salih Kapusuz, Memur-Sen’i ziyaret ederek, gündemdeki konulara iliskin bilgi verdi. Anayasa çalismasi ile TBMM’de bekleyen toplu sözlesme yasasiyla yeni egitim sistemine iliskin çalismalari da degerlendiren Kapusuz, gerçeklestirecekleri degisikliklerde sivil toplumun destegini önemsediklerini söyledi.

28 Subat’in aktörleri tarafindan dayatilan 8 yillik kesintisiz zorunlu egitimin kademeli olarak 12 yila çikarilmasina yönelik çalismalara deginen Kapusuz, 18. Milli Egitim Surasi’nda böyle bir degisiklik öneren Egitim-Bir-Sen’e hassasiyetinden dolayi tesekkür etti. Kamu çalisanlarinin toplu sözlesme yapmasini saglayacak degisikligin de en kisa sürede tamamlanacagini ifade eden Salih Kapusuz, TBMM’nin yogun bir gündemle çalistigini belirtti.

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, gündemdeki konulara iliskin görüslerini Kapusuz’a iletti. Toplu sözlesme ile ilgili yasal degisikligin 17 aydir yapilamadigini dile getiren Gündogdu, “Referandumda ‘Toplu Sözlesmeye de, Toplumsal Sözlesmeye de Evet’ dedik. Toplumsal sözlesmesini önemseyerek ‘evet’ dedigimiz referandum sonrasi, toplu sözlesme için gerekli yasal degisikligin yapilmamasi kamu çalisanlarini üzmektedir. TBMM’de bulunan tasarinin bir an önce yasalasarak, kamu çalisanlarinin beklentisi karsilanmalidir” dedi.

Kesintisiz 8 yillik mecburi egitimden vazgeçilerek, kademeli olarak 12 yillik egitime geçisin, 18. Milli Egitim Surasi’nda Egitim-Bir-Sen tarafindan önerildigini hatirlatan Gündogdu, “Dünyanin hiçbir yerinde bir benzeri olmayan 8 yillik kesintisiz zorunlu egitim dayatmasindan kurtulmak istiyoruz. Egitimin evrensel normlarina uygun yeni sistemler gelistirilmeli ve üzerinde çalisilmalidir. 28 Subat sürecinde, sadece imam hatip liselerinin önünü kesmek için getirilen kesintisiz egitim dayatmasindan vazgeçilmelidir” seklinde konustu.

Ziyarette, Malatya Milletvekili Öznur Çalik, Izmir Milletvekili Ilknur Denizli, Istanbul Milletvekili Mehmet Mus, Manisa Milletvekili Recai Berber ile Memur-Sen Genel Yönetim Kurulu üyeleri ve Genel Sekreterimiz Ahmet Özer de hazir bulundu. 


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen