Haber
2011-01-05 06:22:20
Akademisyenlerin Askerliklerini Asker Ögretim Üyesi Olarak Yapmasini Istedik

Milli Savunma Bakanligi’na ve Yüksekögretim Kurulu Bas- kanligi’na (YÖK) yazili müra- caatta bulunarak, akademis- yenlerin askerliklerini asker ögretim üyesi olarak yapmalari için gereken düzenlemenin yapilmasini istedik.

1076 sayili Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu’nun ek 7. maddesinde yer alan hüküm ile Askerlik Yükümlülügünü Millî Egitim Bakanligi Emrinde Ögretmen Olarak Yerine Getirecekler Hakkinda Yönetmelik hükümleri geregi, Milli Egitim Bakanligi kadrolarinda ögretmen olarak görev yapanlar, temel askerlik egitimlerini müteakip, askerlik hizmetini Milli Egitim Bakanligi emrinde asker ögretmen olarak yerine getirmektedir.

Sayisi her geçen gün artmakta olan üniversitelerde yetismis ögretim üyesine ihtiyaç had safhadadir. Üniversitelerde kisitli imkânlarla görev yapan ögretim üyelerinin akademik çalismalarinin aksamamasi, gerek kendi çalismalarinin verimliligi gerekse vermis olduklari egitim-ögretimin kesintiye ugramamasi açisindan büyük önem arz etmektedir. Ancak, ögretim üyeleri, vatani hizmetleri nedeniyle görevlerinden ayrilmalari durumunda, sözü edilen olumsuzluklarla karsi karsiya kalmaktadir. Bu olumsuzluklarin yasanmamasi için askerlik hizmetini Milli Egitim Bakanligi emrinde asker ögretmen olarak yerine getiren ögretmenler gibi, ögretim üyelerinin de temel askerlik egitimlerinden sonra askerlik hizmetini akademisyen ihtiyaci olan üniversitelerde yerine getirmelerine imkân saglanmasi gerekmektedir.

Milli Savunma Bakanligi’na ve YÖK’e gönderdigimiz yazida, ögretim üyelerinin hem vatani hizmetlerini yapmalari hem akademik çalismalarini basariyla devam ettirebilmeleri hem de üniversitelerimizde egitim-ögretimin askerlik nedeniyle aksamamasini saglamak bakimindan askerlik hizmetini temel askerlik egitimlerinden sonra üniversitelerimizde yerine getirmelerini saglayacak çalismalarin baslatilarak gerekli düzenlemelerin yapilmasini talep ettik.

 Ilgili talep Yazimiz 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen