Haber
2009-03-03 06:18:50
Akif Inan Gecesi’nde Yilin ‘En’leri Ödüllendirildi

Bursa Subemizin düzenledigi “Mehmet Akif Inan’i Anma ve Yilin ‘En’leri Ödül Töreni”, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik ile Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu’nun katilimiyla Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi.

 

Gecenin açilis konusmasini yapan sube Baskanimiz Numan Seker, Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen’in tasidigi misyon ve güçlü kadrosuyla ülkemizde etkin bir konumda bulundugunu vurguladi. “28 Subat gibi darbe dönemlerinde milletin iradesini hiçe sayarak millete dayak atan güçlere bunun hesabi sorulmalidir” diyen Seker, demokrasinin hiçbir sekilde kesintiye ugramamasi gerektiginin altini çizdi.  Darbecilere, bundan sonra yapacaklari darbeyi 30 Subat günü yapmalari tavsiyesinde bulunan  Seker, alanlarinda ödül almayi hak eden kisi ve kurumlara da tesekkür etti.

 

Eski Cumhuriyet Savcisi Gültekin Avci’nin ‘Mehmet Akif Inan Özel Demokrasi Ödülü’nü aldigi gecede, ‘Yilin Gazeteci-Yazari Ödülü’ne layik görülen Gazeteci Yazar Samil Tayyar, yaptigi GATA esprisi ile salondakileri kahkahaya bogdu. Törende, Samanyolu TV Yapimcisi Melih Sezgin, ‘Kendi Okulumuza Dogru’ dizisiyle ‘Ulusal TV Ödülü’ne layik görüldü.

 

‘Yilin Valisi Ödülü’ne layik görülen Bursa Valisi Sahabettin Harput’a ödülünü veren Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, Vali Harput’u överek, “Ben Sayin Valimizi tanidikça çok daha memnun oluyorum. Bursa’ya kisa sürede, gelisinden beri, Bursalilarla kaynasmasi, iç içe olmasi, konusma degil, sorun çözme yönündeki tavirlari, çabalari, devlet-millet kaynasmasi konusundaki çalismalari, Bursa’nin gelecegi açisindan ümitvar olacagimiz birçok çalismasi bu ödülü hak etmesini sagliyor. Sayin Valimizi tebrik ediyorum” dedi.

 

Vali Sahabettin Harput ise, ‘Devlet, millet için vardir’ ilkesini idareye hâkim kilma ve milletin bekledigi hizmetleri; adalet, sürat, ciddiyet ve verimlilik içerisinde ulastirma anlayisiyla çalistiklarini ifade ederek, Osmanliya baskentlik yapmis bir sehirde hizmet etmenin gururunu ve sorumlulugunu yasadiklarini söyledi.

 

Lokomotifin Yönünü Ileriye Tasimak Zorundayiz

‘Mehmet Akif Inan Özel Demokrasi Ödülü’ Eski Cumhuriyet Savcisi Gültekin Avci’ya verildi. Avci’nin ödülünü veren Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, sunlari kaydetti:

“Toplum mühendisligini öne çikararak, toplumsal tehdit algisi ile kendi varligini korumak için bulunduklari bürokratik görevleri Cumhuriyetin kalesi ilan edenlerin bu milletin degerlerini 15 günde bir tokatladiklarina sahit olduk. Bunlara öncülük edenlerin bugün Ergenekon Çetesi baglaminda nasil desifre oldugunu, egitimi, bilimi nasil ayaklar altina alarak YÖK baskanlarina talimatla nasil katsayi engelleri getirip yasaklayici engellerde bulunduklari görüyoruz. O halde lokomotifin yönünü ileriye tasimak zorundayiz.”

 

Gültekin Avci, 28 Subat gibi, ‘illegal bir operasyonla irade-i milliyenin inkitaya ugradigi’ bir kara günde aydinlik bir demokrasi ödülü almanin mutlugunu yasadigini vurguladi. Avci, söyle konustu: “Türkiye, güçler mücadelesini tam olarak tamamlayabilmis bir ülke degil. Demokratik ve antidemokratik güçler arasinda, hatta operasyonel mitinglerin yapildigi bir serencamda, Türkiye’nin tapusunun kime ait oldugu bile masaya yatirildi. Hiç kimsenin kuskusu olmasin ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu aziz milletimizindir. Bu tapu öylesine kadim ve azizdir ki, hiçbir kisiye hiçbir kuruma, hiçbir zümreye tahsis edilemez. Bu tapuda Sencerlerin, Alparslanlarin, Osmanlarin, Muratlarin, Abdülhamitlerin kanlari vardir. Tarih, elbette 28 Subat operasyonundan hesabini soracaktir ama umarim ki, tarih sormadan önce gerçek Cumhuriyet’e yakisir bir sekilde savcilarimiz sorar.”

 

GATA Haricindeki Tüm Hastanelere Gittim, Tansiyonum Düsmedi

‘Yilin Gazeteci-Yazari Ödülü’ne layik görülen Samil Tayyar ise, yaptigi GATA esprisi ile salondakileri kahkaha bogdu. Demokrasiye önem veren bir sendikadan ödül almanin kendisi için seref oldugunu vurgulayan Tayyar, kendisine ‘cesur’ denmesinin gururunu oksadigini belirtti. Ergenekon konusunda yazdiklari yazilar sebebiyle çok sikinti çektigini anlatan Tayyar, “Sizlerin destegi olmasaydi ben, ne bu yazilari yazmaya devam edebilirdim ne de simdi karsinizda olurdum. Zor günler geçirdim. Hatta bir ara tansiyonum 16’ya çikti. Çok sik doktora gittim. Degisik tahliller yaptirdim. GATA hariç her yere gittim. Tansiyonu isaret edecek ne varsa hepsi arastirildi ancak hepsi saglam çikti. Fakat bir türlü tansiyonum düsmüyordu. Sonra doktor dedi ki, ‘Muhtemelen son dönemde yasadigin hadiselerden kaynaklaniyor. Ergenekon’un sende olusturdugu bir depresyon olabilir. O nedenle bunu unutacaksin.’ Fakat bu öyle unutulacak bir mesele degil. Yazmaya devam ettik. Fakat tansiyonumuz da artmaya devam etti. Ve o psikoloji ile bir gün bir yazi kaleme aldim. Dedim ki ‘öldürtmezseniz namertsiniz.’ Ve bana dünyanin her tarafindan, Shangay’dan Meksika’dan, Atalanta’dan, Brüksel’den, inanilmaz derecede destek mesajlari geldi. Hele bir mesaj vardi ki, gözlerimden yaslar süzüldü. Bir vatandas diyordu ki, ‘Sadece size dua etmek için Haci Bayram’a gittim.’ Ve o andan itibaren en rahat uykumu uyudum, sükürler olsun ki, tansiyonum o günden bugüne sikinti çikarmadi. Sizlerin destegi devam ettikçe buradan söylüyorum, bu sarki burada bitmez” seklinde konustu.

 

Gecede, Bursaspor Teknik Direktörü Ertugrul Saglam’a ‘2008 Yili Basari Ödülü’, Il Milli Egitim Müdürü Atilla Gülsar’a ‘Yilin Bürokrati Ödülü, Uludag Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Ulcay’a ‘Yilin Akademisyeni Ödülü’, Samanyolu Televizyonu Program Yapimcisi Melih Sezgin’e ‘Kendi Okulumuza Dogru’ dizisiyle ‘Ulusal TV Ödülü’, Line TV Program Yapimcisi Cihat Özkan’a ‘Yilin Yerel TV Ödülü’ verildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen