Haber
2010-01-11 06:20:22
Akif Inan’in Felsefesi Dogrultusunda Faaliyetlerimizi Sürdürüyoruz

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, sendikaciligin insan hakki olarak iki boyutunun bulundugunu, bunlardan biri- nin örgütlenme boyutu, digerinin ise toplu pazarlik hakki oldugunu ifade ederek, “Gerek çalisanlarin haklarinin savunulmasi noktasinda ge- rekse degerlerimiz konusunda olmasi gerekenin üstünde mücadele ediyoruz” dedi.

 

Gündogdu, faaliyetlerini Mehmet Akif Inan’in felsefesi dogrultusunda sürdürdüklerini ifade etti. Ahmet Gündogdu, Sanliurfa’da Kurucu Genel Baskanimiz Mehmet Akif Inan’in vefatinin 10. yildönümü dolayisiyla düzenlenen anma gecesi, Subemizin Ilçe Temsilcileri Toplantisi ve Memur-Sen Il Temsilciligi tarafindan düzenlenen Il Divan Toplantisi’na katildi.

 

Mehmet Akif Inan’in vefatinin 10. yildönümü dolayisiyla düzenlenen anma gecesinde konusan Ahmet Gündogdu, Akif Inan’in çok yönlü bir kisilige sahip oldugunu belirterek, sunlari söyledi:

“Biz onu ögretmen, sair, yazar, gazeteci ve son olarak sendikaci olarak kabul ediyoruz. Bu alanlardaki tüm bilgi ve birikimlerini sendika üyeleriyle paylasmistir. Bizler de bugün onun felsefesi dogrultusunda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.”

 

Haksizligi Yapan Kim Olursa Olsun Söylenmesi Gerekeni Dile Getiriyoruz

Ahmet Gündogdu, daha sonra Sanliurfa Subemizin, Ilçe temsilcilerinin katilimiyla yaptigi toplantiya istirak etti. Sendikaciligin siyasetten farkli oldugunu, istek ve beklentilerin siyasete benzememesi gerektigini kaydeden Gündogdu, “Siyaset idare etme; sendikacilik ise, hak ile idare etme sanatidir. Sendikaciligi insan hakki olarak iki konuda ele almak lazim; biri örgütlenme boyutu, digeri de toplu pazarlik hakkidir” diye konustu.

 

Mutabakat metninde ele alinan konularda hükümetin üstüne düseni yapmadigini vurgulayan Gündogdu, gerek çalisanlarin haklarinin savunulmasi noktasinda gerekse degerlerimiz konusunda Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen’in olmasi gerekenin üstünde mücadele ettigini söyledi.

 

“Solumuzdakiler, kim yönetirse yönetsin, ‘kahrolsun devlet’ anlayisiyla hareket ediyor; sagimizdakiler ise, kutsal devlet algisiyla yanlista bile hikmet ariyor” diyen Gündogdu, “Devleti nasil yönetirsen, devlet öyle olur” görüsünü dile getirerek, haksizligi yapan kim olursa olsun, söylenmesi gerekeni kendilerine uygun boyutuyla dile getirdiklerini anlatti.

 

Yasa Degismeden Masaya Oturmayacagiz

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Memur-Sen Sanliurfa Il Temsilciligi’nce düzenlenen Il Divan Toplantisi’na da katildi. Gündogdu, bir alisveris merkezindeki konferans salonunda gerçeklestirilen toplantida yaptigi konusmada, “Memurlarin il disina çikmasina iliskin” yasada degisiklik taleplerini daha önce de dile getirdiklerini belirtti. “Farkli toplantilarda memurlarin il disina çikmasi konusunda yasanin yeniden düzenlenmesini talep ettiklerini” bildiren Gündogdu, sunlari kaydetti:

“Ancak karar alinmasina ragmen yürürlüge konulmadi. Temmuz ayinda ekonomik krizden dolayi toplu görüsmelere oturduk. Ancak 2010 yili toplu görüsmelerine kadar hükümete ödev verdik. 2010’daki toplu görüsmelere, memurlarin il disina çikmasiyla ilgili yasa degistirilmedigi sürece, katilmayacagiz diye tavir koyduk. ‘Ya bu yasayi degistirirsiniz ya da biz bu haliyle 2010 yili toplu görüsmelerinde masaya oturmayacagiz’ diye kamuoyuna deklare ettik.”

 

Gündogdu, toplu görüsme masasinda imza altina alinan kararlarin gereginin hükümet tarafindan yerine getirilmemesinden dolayi grevli toplu sözlesme istediklerini sözlerine ekledi.

 

Toplantiya, Memur-Sen Sanliurfa Il Temsilcisi Mahmut Atçi, bagli sendikalarin temsilcileri ve üyeleri katildi.  

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen