Haber
2012-08-06 07:31:34
Alan Degisikliginde Il Disi Seçenegi de Olmalidir

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, ögretmenlerin yer degistirmelerinde yasanan sorunlarin giderilmesi için Milli Egitim Bakanligi Insan Kaynaklari Genel Müdürü Hikmet Çolak ile görüstü. Yapilan görüsmede Ahmet Özer, istege bagli yer degisikliginde yeteri kadar ihtiyaç belirlenmedigi için ögretmenlerimizin magdur oldugunu ifade ederek, “Özür durumuna bagli yer degisikliginde de benzer bir durumun olmamasi için bakanligin gerekli tedbirleri almasini, ögrenim özrünün ve il emri uygulamasinin mutlaka verilmesini istiyoruz” dedi.

Özer, sinif ögretmenlerinin norm fazlasi duruma düsmemesi için sinif mevcutlarinin mutlaka hedeflenen düzeye düsürülmesi ve brans degisikligi sürecinin ilk atamadan önce baslatilarak, il içi ve il disi yapilmasi gerektigini söyledi.

Egitim kurumu yöneticilerinin (müdür, müdür basyardimcisi, müdür yardimcisi) iller arasi yer degisikligi hakki mevzuatta olmasina ragmen bu hakkin verilmedigini belirten Ahmet Özer, yöneticilere iller arasi yer degisikligi hakkinin bu yil uygulanmaya baslamasini istedi.

Insan Kaynaklari Genel Müdürü Hikmet Çolak ise, sinif ögretmenlerinin norm fazlasi duruma düsmemesi için sinif açma imkani olan okullarda sinif mevcutlarinin 30-35’i bulmasi halinde, sinifin bölünerek, ek sube açma talimatini verdiklerini bildirdi. Çolak, brans degisikligini mümkün oldugunca erken bir tarihe alarak, brans degisikligini il içi ve il disini kapsayacak sekilde genisletmeyi düsündüklerini kaydetti.

Norm fazlasi duruma düsen ögretmenlerin olmasi halinde önce egitim bölgesi içinde, daha sonra il merkezi veya ilçe içinde degerlendirmeye çalistiklarini ifade eden Çolak, il ve ilçe disina atama yapmayi düsünmediklerini dile getirdi.

Çolak, “Sinav kazanip Anadolu liseleri statüsüne geçmek isteyen ögretmenlerin atamalarini da Eylül sonu veya Ekim baslarinda yapmayi düsünüyoruz” diye konustu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen