Haber
2011-08-18 07:24:16
Alan Degisikliginde Öncelik Kendi Okulunu Seçenin

Ankara 1. Idare Mahkemesi,  üyemiz adina açtigimiz davada, üyemizin ‘Yiyecek-Içecek Hizmetleri alani için’ alan degisikligi basvurusunun reddine iliskin, “her ne kadar alan degisikligi isteyen ögretmenlerin atamalarinin hizmet puani üstünlügüne göre yapilacagi kurala baglanmis ise de, 2009 Yili Alan Degistirme Kilavuzunun 3.3. maddesinde, kendi egitim kurumunu 1. sirada tercih edenlere öncelik verilecegine yönelik istisnai bir düzenlemeye yer verildigi” gerekçesiyle dava konusu islemin iptaline karar verdi.

 

Dava konusu islemin yapildigi tarihte yürürlükte olan 04.03.2006 tarihli Milli Egitim Bakanligina Bagli Egitim Kurumlari Ögretmenlerinin Atama ve Yer Degistirme Yönetmeligi’nin “Alan Degisikligine Bagli Yer Degistirmeler” baslikli 34. maddesinde yer alan, “Alan degisikligi isteyen ögretmenlerin atamalari, il içindeki tercihleri dikkate alinmak suretiyle hizmet puani üstünlügüne göre yapilir. Hizmet puanlarinin esit olmasi durumunda ögretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana öncelik verilir” hükmüne dikkat çekilen mahkeme kararinda, anilan yönetmelige dayanilarak çikarilan 2009 Yili Alan Degistirme Kilavuzu’nun 3.3. maddesindeki, “Kendi egitim kurumunu 1. sirada tercih edenlere öncelik verilecektir. Kendi egitim kurumunu diger siralarda tercih edenler, kendi kurumu ile birlikte tercih ettigi diger kurumlari tercih edenler arasinda hizmet puani üstünlügüne göre degerlendirilecektir” kuralinin da yer almasi üzerine, üyemizin atanamama gerekçelerinin davali idareden soruldugu, ancak gönderilen bilgi ve belgelerin söz konusu durumu açiklamaktan uzak oldugu kaydedildi.

 

Kararda, “Milli Egitim Bakanligina Bagli Egitim Kurumlari Ögretmenlerinin Atama ve Yer Degistirme Yönetmeligi’nde her ne kadar, alan degisikligi isteyen ögretmenlerin atamalarinin hizmet puani üstünlügüne göre yapilacagi kurala baglanmis ise de, anilan yönetmelige dayali olarak çikarilan Kilavuzda kendi egitim kurumunu 1. sirada tercih edenlere öncelik verilecegine yönelik istisnai bir düzenlemeye yer verilmis olmasi nedeniyle, söz konusu düzenleme uyarinca kendi egitim kurumunu 1. sirada tercih eden davacinin, alan degisikligi basvurusunun kabulü ve atamasi gerekirken, aksi yönde tesis edilen dava konusu islemde hukuka uyarlik görülmemistir. Açiklanan nedenlerle dava konusu islemin iptaline oybirligi ile karar verilmistir” denildi.

 

  Ilgili Mahkeme Karari için tiklayiniz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen