Haber
2012-09-26 07:31:58
Alan Degisikliginde Önemli Degisiklik

Il içi alan degisikliginde Sinif Ögretmenlerinden yan alanlari ‘Türk Dili’ ve ‘Matematik’  olanlarin kilavuza göre sadece lise Türk Dili ve Edebiyati’na ve Lise Matematik Ögretmenligine geçis hakki taninmasinin çarpikligina dikkat çekmistik. Egitim-Bir-Sen olarak bu gün Insan Kaynaklari Genel Müdürü Hikmet Çolak ile yaptigimiz görüsmede sikintilarin giderilmesini bekledigimizi belirtmistik. Bakanlik talebimizi olumlu bularak yeni adim atti.

Il içi alan degisikligi takvimi bu gün itibariyle 17.00’da sona erdi. Süre uzatilmasi ve yan alanlari ‘Türk Dili’ ve ‘Matematik’  olanlar basta olmak üzere yasanan sikintilari ileterek çözüm istemistik. Bakanlik taleplerimizden iki tanesine daha olumlu yaklasarak olusabilecek magduriyetin önüne geçmeye karar vermis gözükmektedir. Alan degisikliginde yeni degisikligin uygulanabilmesi için sürenin uzatilmasi gerekiyor.

Bakanligin sorunsuz bir alan degisikligi için diger taleplerimizi de dikkate almasini ve süreyi uzatmasini bekliyoruz.

Bakanliktan Illere Acil Koduyla Geçilen Açiklama:

 

IL MILLI EGITIM MÜDÜRLÜGÜNÜN DIKKATINE!

 Sinif Ögretmenlerinden Yan alani “Türk Dili” olanlar “Türkçe”, Yan alani “Matematik” olanlar “Ilkögretim Matematik”  alanina alan degisikligi isteklerinin kabul edilerek onaylanmasi gerekmektedir.  Bu konudaki Talim ve Terbiye Kurulunun 26/09/2012 tarihli ve 5357 sayili yazilarinin bir örnegi ekte gönderilmistir.

Bilgilerinize

Talim ve Terbiye Kurulu’nun Yazisi:


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen