Haber
2012-09-26 07:31:58
Alan Degisikliginde Yasanan Sorunlari Insan Kaynaklari Genel Müdürü ile Görüstük

Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, ögretmelerin alan degisikligi konusunda yasadigi sorunlarin giderilmesi için Milli Egitim Bakanligi Insan Kaynaklari Genel Müdürü Hikmet Çolak ile görüstü.

Alan degisikligi basvuru sürecinin uzatilmasini isteyen Ramazan Çakirci, norm kadrolarin alan degisikligi süreci tamamlanmadan güncellenerek, olusan yeni bos yerlere de basvuru imkâni saglanmasi gerektigini söyledi. Çakirci, görüsmede su konulara degindi:

“Sinif ögretmeni mezunu olup yan alani Matematik olanlarin ilkögretim Matematik Ögretmenligi’ne, yan alani Türk Dili ve Edebiyati olanlarin ise Türkçe Ögretmenligi’ne atanmalarina imkân verilmelidir. 2012 yilinda herhangi bir nedenden dolayi (istege bagli, özür durumuna bagli vs.) yer degisikligi yapan ögretmenlere alan degisikligine basvuru imkâni verilmelidir. Sinif ögretmeni olup mezuniyet alani fizik, kimya ve biyoloji olan ögretmenlerin liselerde fizik, kimya ve biyoloji ögretmenliklerine basvurulari kabul edilmekte ancak ortaokullarda fen ve teknoloji ögretmenligine basvurulari kabul edilmemektedir. Yine sinif ögretmeni olup mezuniyet alani tarih ve cografya olan ögretmenlerin liselerde tarih ve cografya ögretmenliklerine basvurulari kabul edilmekte ancak sosyal bilgiler ögretmenligine basvurulari kabul edilmemektedir. Diger yandan liselerde fizik, kimya ve biyoloji ögretmeni olanlar ortaokullara fen ve teknoloji ögretmeni olarak, tarih ve cografya ögretmenleri ise sosyal bilgiler ögretmeni olarak basvuruda bulunabilmektedir. Bu çeliskili durumun giderilerek sinif ögretmeni olup fizik, kimya, biyoloji, tarih ve cografya alanlarindan mezun olan ögretmenlerin ortaokullara da alan degisikligi basvurusunda bulunmalarina imkâni saglanmalidir. Halk Egitim merkezleri ve ögretmenevleri yöneticileri için kendi kurumlarinda kalacak sekilde ders yükü sarti aranmaksizin alan degisikligi imkâni saglanmalidir.”

Ramazan Çakirci, ilkögretim okulu olup ilkokul veya ortaokul olarak dönüstürülen egitim kurumlarinin yöneticilerinin normlari ilkokul ile iliskilendirilenlerin ortaokullara alan degisikligi yapmalari halinde yöneticilik görevlerinin düsmemesi için gerekli degisikliklerin yapilarak illerde uygulama birlikteliginin saglanmasini ve bu hususlarda olusabilecek magduriyetlerin önlenmesini istedi.

Insan Kaynaklari Genel Müdürü Hikmet Çolak, Bakanlik olarak taleplerimizi degerlendireceklerini söyledi.

Egitim-Bir-Sen olarak, alan degisikliginde yasanan sorunlarla mevzuata bagli sorunlarin çözümünün takipçisi olmaya devam edecegiz. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen