Haber
2016-07-23 08:26:33
Alanlara ve irademize sahip çıkıyoruz

 

TRT Haber canlı yayınında konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, "Paralel Terör örgütünün terör saldırısına karşı koyarak, darbeye 'dur' dedik. Bundan sonra da, alanlara ve irademize sahip çıkacağız" dedi.

Genel Başkan Ali Yalçın, TRT Haber canlı yayınında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Kanlı darbe girişimine karşı, tüm teşkilat olarak alanlara indiklerini hatırlatan Yalçın, 81 ilde direniş başlattıklarını belirtti. Yalçın, "Kanlı darbe girişimine karşı ayağa kalktık, sokaklara indik, cuntacılara karşı 81 ilde tepkimizi gösterdik. Paralel Terör örgütünün terör saldırısına karşı koyarak, darbeye 'dur' dedik. Bundan sonra da, alanlara ve irademize sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Mağduriyet varsa hukuk mücadelesi veririz

Büyük bir ihanetin olduğunu ve bu olağan üstü durumda açığa alınmaların olağan olduğunu kaydeden Yalçın, "Açığa alınmalar, olağan üstü durumlarda olağandır. Mağduriyet varsa hukuk mücadelesi veririz. Millet olarak ortak akılla hareket edeceğiz, sonuna kadar darbecilere karşı direneceğiz" diye konuştu. Eleştirilerin olabileceğini ancak bu durumda OHAL kararının yerinde olduğunu da sözlerine ekleyen Yalçın, "OHAL doğru bir karardır" diye konuştu.

Kastamonu Üniversitesi rektörü süreci zehirliyor

"Kastamonu Üniversitesi Rektörü paraleli temizlemek yerine kişisel hesap görerek, süreci zehirliyor" diyen Yalçın, şöyle konuştu: "Verilen mücadelenin mukaddesatına zarar verenlere karşı da büyük bir mücadele veriyoruz. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Aydın yanlış yapıyor. Esas paralel ihanetçilerle mücadele yerine, yapmayı düşündüğü idari tasarrufları bu sürece sıkıştırıp, hem insanların itibarı ile oynuyor hem de mücadele etme süsü veriyor. Yetkililere çağrıda bulunuyorum; Kastamonu Rektörünün yaptığına 'dur' deyin."

Batı medyası ilkeli duramadı

Canlı yayında, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde medyanın oynadığı role de değinen Yalçın, ülkemizde faaliyet gösteren medya kuruluşlarının milli iradenin yanında durduğunu belirtti. Yalçın, batı medyasının ise dezenformasyon yaptığını ve kanlı darbe girişiminde ilkeli duramadığını ifade etti. 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen