Haber
2012-06-09 07:31:10
Albay’i Tebrik Ediyor, Yasakçi Okul Müdürlerini Kiniyoruz

Türkiye’de özgürlük alanlari genislerken, yasaklar kalkti derken, bazi okul müdürlerinin ve üniversite ögretim üyelerinin eski aliskanliklari hortlatmaya yönelik girisimlerde bulunmasini; askerler sivillesirken, onlarin askerlesmesini anlamak mümkün degildir.

Normallesmeye dönük adimlarin atildigi bir dönemde, bazi okul müdürleri hala keyfi ve hukuksuz uygulamalara imza atmakta, bazi ögretim elemanlari ise, özgürlük alanlari olarak bilinen üniversitelerde basörtülü ögrencilerin okula girmesini engelleme gayreti içerisinde olmaktadir.

Bazi okullarda yasananlar, yasakçilarin temel savunma gerekçesi olan yönetmenliklerin kaldirilarak, insanlarin inançlarindan ötürü hiçbir yerde sorun yasamayacak hale getirilmesi gerektigini göstermektedir.



Istanbul Maltepe Mediha Engizer Kiz Meslek Lisesi’nde okul birincisi 
Sevanur Caner’in mezuniyet törenine alinmamasi, Adana Ihsan Sabanci Kiz Teknik ve Meslek Lisesi’nin mezuniyet töreninde okul müdürü Ayla Avsar tarafindan basörtülü olduklari gerekçesiyle bazi ögrencilerin disari çikartilarak ödüllerinin verilmemesi, ‘askerler sivillesirken, siviller askerlesiyor mu’ sorusunu akillara getirmektedir.

Bu tür ayrimci uygulamalarin sona erdirilerek, keyfi ve hukuksuz uygulamalarla ögrencilerin hakkini gasp eden ve velilerinin huzurunu kaçiran yöneticiler hakkinda gereginin yapilmasini istiyoruz.


Albay’dan Örnek Davranis

Bu tür tatsiz olaylarin meydana geldigi bir zaman diliminde, Adiyaman Üniversitesi’nde takdire sayan bir gelisme de yasandi. Adiyaman Garnizon Komutani Jandarma Albay Yusuf Yalçin, bölümlerini derece ile bitiren basarili ögrencilere diplomalarini ve takdir belgelerini vererek, onlari tek tek tebrik etti. Albay Yalçin’in, bunu yaparken, basörtülü-basi açik ögrenci ayrimi yapmamasi, yillardir beklenen bir tablo olarak tarihteki yerini almistir.

Bu olayin ‘militarist zihniyetli sivillerin’ kulagina küpe olmasini diliyoruz.


Subelerimizden Yasakçilara Tepki

Bu arada, Istanbul 4 No’lu Sube Yönetim Kurulumuz, aileyi evinde ziyaret etti. Sube Baskanimiz Talat Yazvu, Sevanur Caner’e, mezuniyet törenine katilmasina izin verilmedigi için verilmeyen belgenin yerine, düzenledikleri daha anlamli bir belge verdiklerini belirterek,  “Artik özgürlükler basörtüsünü de kapsayacak sekilde çözülmelidir. Özgürlükler insanlarin iki dudagi arasinda olmamalidir. Biz, okul birincisi oldugu halde, Okul Müdürü Nimet Güven tarafindan, mezuniyet törenine katilmasina izin verilmeyen ve günün hatirasi olan belgesini alamayan Sevanur Caner’e, onun için daha anlamli oldugunu düsündügümüz, destek belgemizi veriyoruz. Umarim bu belge ona bir parça moral olur” dedi.


Adana Sube Baskanimiz Mehmet Sezer de, törene ögrencilerin serbest kiyafetle katilmalarina ragmen okul birincisi olan Tugba Demir ve diger basörtülü ögrencilerin ödül törenine alinmadigini ifade ederek, tepkisini söyle dile getirdi: “Okul müdürünün tamamen keyfi ve hukuksuz uygulamasini kiniyoruz. Artik ülkemizde bu tür uygulamalarin son bulmasini, Ayla Avsar ve onun gibi keyfi ve hukuksuz uygulamalar yapan yöneticiler hakkinda gereginin yapilmasini istiyoruz.” 

Yeni Akit Gazetesi Gazete Küpürü  - 01
Yeni Akit Gazetesi Gazete Küpürü  - 02

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen