Eğitim-Bir-Sen, “Alkollü İçki Servisi Yapmak” konusunun Yeterlilik Tablosu’ndan çıkarılması için Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’na yazılı başvuruda bulundu.
Otelcilik ve Turizm Meslek liselerinin 10. sınıfında Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanında eğitim gören öğrencilerin, 11. sınıfa geçtiklerinde “Mutfak”, “Pastacılık”, ”Hosteslik”, “Servis”, “Bar” dallarından birini seçerek, 11 ve 12. sınıflarda seçtikleri dala ait dersleri gördüğü ifade edilen yazıda, “Alkollü İçki Servisi dersi, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanında hem ‘Bar’ dalında hem de ‘Servis’ dalında zorunlu ders olarak okutulmaktadır. Oysa ‘Alkollü İçki Servisi’ dersi, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanının diğer dalları olan ‘Mutfak’, ‘Pastacılık’, ‘Hosteslik’ dallarında zorunlu olarak okutulan dersler arasında yer almamaktadır. Barmen/Barmaid olmak istemeyen, alkolsüz içki servis elemanı olarak çalışmak, alkolden uzak durmak isteyen ve bu doğrultuda eğitim görmek için ‘Servis’ dalını seçen öğrencilerin ‘Alkollü İçki Servisi’ dersini almalarının zorunluluk olmaktan çıkarılması gerektiği aşikârdır. Zira servis elemanı olarak çalışacak kişi sadece alkollü içki servis edilen mekânlarda çalışacak diye bir kaide söz konusu değildir. Yukarıda açıklanan duruma bağlı olarak, Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi içindeki ‘Servis’ dalının Yeterlilik Tablosu’nda yer alan ‘Alkollü İçki Servisi Yapmak’ konusunun da Yeterlilik Tablosu’ndan çıkarılması gerekmektedir” denildi.
Bakanlığa gönderilen yazıda, konuya ilişkin gerekli değişikliklerin yapılması talep edildi.