Haber
2015-09-03 07:57:04
ALSAR Vakfı Başkanı Gurra'dan ziyaret

Geleceğin Alternatif Vakfı (ALSAR) Başkanı Mehdi Gurra, Eğitim-Bir-Sen’e iade-i ziyarette bulundu.

Ziyarette konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, Arnavutluk’ta ALSAR Vakfı’nın büyük bir misyonu yerine getirdiğini ifade ederek, “Suriye’den Avrupa’ya savaştan kaçmak isterken ölüme terk edilen küçücük bedenlerin kıyıya vurması, insanlığın vicdanının son resmidir. Batı dünyası riyakârlığı bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Kıyıya vuran balinalar için dünyayı ayağa kaldıranların, küçücük bedenlerin cesetlerinin kıyıya vurmasını görmezden gelmesi çifte standardın bir göstergesidir. Bu çocuklar bizim. Bu çocuklar insanlığa emanet. Onlar için atılacak her adımda sendikamız ve konfederasyonumuz en önde yerini almış, bundan sonra da alacaktır. Bizler bu utancı tekrar yaşamamak için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Arnavutluk’ta ilgilendiği yetimler, sosyal faaliyetleri, çıkardığı yayınlar ile bu coğrafyada büyük sorumluluğu üstlenen ALSAR Vakfı’na teşekkür ediyorum” dedi.



Mehdi Gurra ise, çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Yetimler haricinde yıllık 35 bin aileye ulaşıyoruz. Ramazan ayında 6 bin 500 aileye gıda yardımında bulunduk. Birçok ülkeden kuruluşların yardımlarını dağıtıyoruz. Türkiye’deki çalışmaların bir minyatürüyüz. Arnavutluk’ta imam hatip okulu ve üniversitede okuyan kız öğrenciler için yurt açmayı hedefliyoruz. Eğitim-Bir-Sen’in paydaş olduğu ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesini yakından takip ediyoruz. Biz de 2 binin üzerinde yetime bakıyoruz. Türkiye’nin Balkan ülkelerine yardım elini uzatmasını bekliyoruz. Ortak medeniyetimizin bize yüklediği büyük sorumlulukları yerine getirmek için elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.



Arnavutluk ziyareti sırasında yapılması kararlaştırılan Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu için gerekli teknik çalışmanın sürdüğünü ifade eden Yalçın, sempozyumun İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümü olan 12 Mart 2016 tarihinde gerçekleşeceğini belirtti.






Görüşmenin sonunda Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen’in 31. Başkanlar Kurulu toplantısını Makedonya’da gerçekleştirdiğini hatırlatarak, Arnavutluk’ta ALSAR Vakfı’nın misafirperverliğinden dolayı Mehdi Gurra ve yönetimine teşekkür etti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen