Haber
2010-04-17 07:20:56
Anayasa Degisikligi, Demokratiklesme Yolunda Önemli Bir Adimdir

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündog- du, demokratiklesmeye giden yolda atilan adimlari olumlu bulduklarini, anayasa degisik- ligi paketini de bu açidan desteklediklerini söyledi.

 

Ahmet Gündogdu, Memur-Sen Kirsehir Il Divan Toplantisi’na katildi. Toplantidan önce açiklamalarda bulunan Gün- dogdu, anayasa degisikligi paketinin, darbeciler disinda birilerinin de anayasa yapabilecegini gösterdigi için önemli oldugunu belirterek, gönüllerinde yatanin ise, tamami yeniden hazirlanmis bir anayasa oldugunu kaydetti.

 

Darbecilerin Kozlari Ellerinden Aliniyor

Darbeler ve darbe planlari yüzünden ülkenin çok zaman kaybettigini ifade eden Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü: “Geçici 15. maddenin kaldirilmasiyla darbecilere yargi yolu açilacak. Bundan sonra darbe plani yapanlarin, yaptiklari yanlarina kalmayacak. Kimse darbeyi rüyasinda göremeyecek. Darbe ve darbecilere karsi duruslarini takdir ettigimiz iki kisi var; biri ‘Tankin üstüne çikarim’ diyen Hasan Celal Güzel, digeri de rahmetli Muhsin Yazicioglu. Yazicioglu da, ‘Namlusunu halka dogrultmus tanka selam durmam’ diyordu. Darbeleri ve darbecileri lanetledigimizi bir kez daha belirtiyoruz. Anayasa degisikligi paketi, darbecilerin bütün kozlarini ellerinden aliyor.”

 

Toplu sözlesme hakkinin anayasa degisikligi paketinde yer almasinin önemli bir basari oldugunu, ancak grev hakkinin olmamasi sebebiyle bunun eksik kaldigini dile getiren Gündogdu, kamu çalisanlarina uygulanan siyaset yasaginin da sona erdirilmesini beklediklerini vurguladi.

 

Taniyan Devleti Önemsiyoruz

Terörle mücadele konusuna da deginen Ahmet Gündogdu, “Taniyan devleti önemsiyoruz. Tanimlayan devlet, belirli zamanlarda birini gözüne kestirip dövüyor. Hükümetin, toplumun degisik kültürlerine yönelik açilimlarini da bu açidan önemsiyoruz. Birlikte yasama kültürünü kazanmali, bu açilimlari da bu yolda firsata dönüstürmeliyiz. Samsun’da bir kendini bilmez, tokat atiyor, Güneydogu’da askerimiz sehit oluyor. Teröre destek vermek ne kadar yanlissa, sehit kani üzerinden siyaset yapmak, istismar yapmak da o kadar tehlikelidir” dedi.

 

Darbe Anayasasindan Beslenenler Bize Söz Söyleyecek Durumda Degildir

Kendilerini hükümete yakin olmakla suçlayanlarin, hükümetin baslattigi ‘Kriz varsa, çare de var’ kampanyasina kosarak destek verdiklerini hatirlatan Gündogdu, “Toplu sözlesme hakki verilmezse, masaya oturmayacagimizi söyledik. Diger konfederasyon, oturmama cesareti gösteremedi. Genel baskanlarini, 2200 ek göstergeli kadrodan 3600 ek göstergeli kadroya tasidilar. ‘Anayasaya dokundurtmayiz’ diyorlar. Darbe anayasasindan beslenenler ve darbecilere ev sahipligi yapanlar bize söz söyleyecek konum ve durumda degildir” seklinde konustu.

 

Daha sonra, Il Divan Toplantisi gerçeklestirildi. Toplantiya, Diyanet-Sen Genel Baskani Mehmet Bayraktutar, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Memur-Sen Il Temsilcisi Necati Yilmaz ile Memur-Sen’e bagli sendikalarin Sube baskanlari ve temsilcileri katildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen