Haber
2010-04-12 07:20:53
Anayasa Degisikligi Demokratiklesmeye Katkidir

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, anayasa degisikligi paketini, kavramlarin yerine oturmasi açisindan önemse- diklerini söyledi. Türkiye’nin darbeler ve darbecilerden çok çektigini ifade eden Gündogdu, kuvvetler ayriliginin saglanmasi ile demokratik bir hayata geçis yapilacagini kaydetti.

 

Ahmet Gündogdu, Afyonkarahisar Subemizin Istisare Toplantisi’na katildi. Sube Baskanimiz Abdullah Çelik’in açilis konusmasindan sonra bir basin açiklamasi yapan Gündogdu, anayasa degisikligi paketi ve gündemdeki konulara iliskin görüslerini açikladi.

 

Anayasa’daki geçici 15. maddenin kaldirilmasini, darbecilere yargi yolu açmasi bakimindan; toplu sözlesme hakkini ise sendikal hayat için önemsediklerini bildiren Gündogdu, “Bu yasanin kaldirilmasiyla, darbecilere ve darbe planlari yapanlara en agir cezalari verecek yasal düzenlemeler yapilmalidir. Darbeciler ve darbe heveslileri, rüyasinda bile darbeyi görememelidir. Idam cezasi geri gelecekse de, bunu darbeciler için destekleriz” dedi.

 

Anayasa degisikligi paketinin, bazi kurumlarin kararlarina yönelik süren yargi muafiyetini kaldirdigini ifade eden Gündogdu, “YAS ve HSYK kararlarinin yargi denetimine açilmasi, HSYK ve Anayasa Mahkemesi’nin üye sayisinin ve üye kaynaginin genis tabanli temsile yönelik degistirilmesi, TBMM Baskani, Genelkurmay Baskani ve Kuvvet Komutanlari ile Jandarma Genel Komutani’nin görevleriyle ilgili suçlarda Yüce Divan’da yargilanmasi gibi degisiklikleri destekliyoruz. Yasama, yürütme ve yarginin, kendi üstüne düsen islerle ilgilenmesi lazim. Yarginin, TBMM’nin yasama yetkisini gasp etmesi, Danistay’in yerindelik denetimi yaparak yürütmenin alanina girmesi önlenmelidir” seklinde konustu.

 

Anayasa degisikligi paketinin bütün beklentileri karsilayan bir degisiklik olmadigini, toplu sözlesme hakkina karsilik grev hakkinin verilmedigini, kamu çalisanlarina siyaset yasaginin sürdügünü kaydeden Gündogdu, toplu sözlesme hakkina yönelik ise sunlari söyledi: “Toplu sözlesme hakkinin verilmesi sendikal yasam açisindan bir milattir. Bunu gerçeklestiren de Memur-Sen’dir. Geçen yil yetkili oldugumuz zaman, bu yasa ile masaya oturmayacagimizi söyledik. Toplu görüsmelerde, toplu sözlesme ve grev hakkina yönelik çalistay yapilmasi kararini aldirdik. Subat ayinda yapilan çalistaya katilarak, kamu çalisanlarina toplu sözlesme hakkinin verilmesi yönünde karar çikmasini sagladik.”

 

Basin toplantisindan sonra Gündogdu, Subemizin Istisare Toplantisi’na istirak etti. Toplantiya, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Memur-Sen’e bagli sendikalarin il ve sube baskanlari ile Sube ve ilçe yöneticilerimiz katildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen