Haber
2010-04-16 07:20:54
Anayasa Degisikligi Paketi Bir Firsattir

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, “Birilerini dövme yetkisini kendinde gören devlete sosyal devlet deme sansimiz yoktur” dedi.

 

Gündogdu, anayasa degisikligi paketinin bir firsat oldugunu belirterek, demokratiklesme olmadan hiç bir degisimin gerçeklestirilemeyecegini dile getirdi.

 

Gündogdu, Kirklareli’de düzenledigi basin toplantisinda, 1 Mayis’in bundan sonra çalisanlarin sorunlarinin konusularak, çözüm önerilerinin gelistirildigi bayram havasinda kutlanacagini söyledi.

 

Demokratik, laik, sosyal ve hukuk devletini önemsediklerini ifade eden Gündogdu, “72 milyonu kucaklayan bir anayasaya ihtiyacimiz var ki, bu devlet sosyal olabilsin. Her süreçte birilerini sikistirarak, onlari dövme yetkisini kendinde gören devlete sosyal devlet deme sansimiz yoktur” seklinde konustu.

 

Basin toplantisinin ardindan, Memur-Sen ve bagli sendikalarin il, sube ve ilçe temsilcileri, yönetim kurulu üyeleri ile kurum temsilcilerinden olusan Memur-Sen Il Divan Toplantisi gerçeklestirildi.

 

Toplu Sözlesme Hakkinin Anayasa Degisikligi Paketinde Yer Almasi Için Mücadele Ettik

Il Divan Toplantisi’nda, ülke gündemi ve sendikal çalismalarla ilgili konulara deginen Gündogdu, sendika denince, akla ilk gelenin toplu sözlesme ve grev hakki oldugunu hatirlatarak, toplu sözlesme hakkinin anayasa degisikligi paketinde yer almasinin, hakli mücadelelerinin bir neticesi oldugunu vurguladi.

 

Kamu çalisanlarina siyaset yasaginin kaldirilmasinin anayasa degisikligi paketinde yer almamasinin bir eksiklik oldugunun altini çizen Gündogdu, yillardir toplu sözlesme ve grev hakkinin verilmesini istediklerini ve yetkili konfederasyon olarak masaya oturduklari 2009 yili toplu görüsmelerinde, israrla masanin degil, yasanin sorunlu oldugunu dile getirerek, bu yasa ile masaya oturmayacaklarini deklare ettiklerini kaydetti.

 

Bunu basardiklari dile getiren Gündogdu, “Bugün bunu basarmis durumdayiz. Ancak grev hakkinin verilmesini ve memurlara uygulanan siyaset yasaginin kalkmasini da istiyoruz. Okuyanindan korkmayan, onun siyaset yapmasindan çekinmeyen bir devlet istiyoruz” diye konustu.

 

Anayasa degisikligi paketinin bir firsat olduguna dikkat çeken Gündogdu, demokratiklesme olmadan hiç bir degisimin gerçeklestirilemeyecegini ifade etti. Gündogdu, demokratiklesme adina anayasa degisikligi paketini önemsediklerini belirterek, söyle konustu:

“Gündemdeki anayasa degisikligi paketinin en önemli iki maddesi var; biri geçici 15. maddenin kaldirilmasi, digeri de kamu çalisanlarina toplu sözlesme hakkinin verilecek olmasidir.”

 

Ahmet Gündogdu, Kirklareli programi kapsaminda, Kirklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Akçay, Kirklareli Devlet Hastanesi Müdürü, Tarim Il Müdürü Erdinç Yazici, Milli Egitim Müdürü Halil Ecevit’i ziyaret etti.

 

Çalisanlarin sorunlarinin ve taleplerinin dile getirildigi ziyaretlerde Memur-Sen Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Bilal Yesen ile bagli sendikalarin il ve sube baskanlari da hazir bulundu.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen