Haber
2011-10-14 06:45:22
Anayasa Mahkemesi’nin “Sözlesmeli Ögretmen”e Vize Veren Kararini Dogru Bulmuyoruz

Anayasa Mahkemesi’nin “Sözlesmeli Ögretmen”e Vize Veren Kararini Dogru Bulmuyoruz



Anayasa Mahkemesi’nin “Sözlesmeli Ögretmen”e Vize Veren Kararini Dogru Bulmuyoruz

 

Anayasa Mahkemesi, Danistay 12. Dairesi tarafindan iptal istemiyle yapilan basvuruda, 657 sayili Devlet Memurlari Kanunu’nun 4. maddesinin (B) fikrasinin üçüncü paragrafina 21.3.2006 günlü, 5473 sayili Kanun’un 3. maddesiyle eklenen “Millî Egitim Bakanliginda norm kadro sonucu ortaya çikan ögretmen ihtiyacinin kadrolu ögretmen istihdamiyla kapatilamamasi hallerinde ögretmenlerin; …” ibarenin Anayasa’ya aykiri olmadigina karar vermistir.

 Anayasa Mahkemesi kararindan çikan sonuç, Bakanligin ileriki yillarda ihtiyaç duymasi halinde sözlesmeli ögretmen istihdam edebilecegine cevaz verilmis olmasidir.

 Sendikamizin yogun çabalari sonucu, Anayasa Mahkemesi kararina konu edilen kanun hükmü geregi istihdam edilen sözlesmeli ögretmenler 632 sayili KHK ile kadroya geçirilmisti. Ikinci sinif istihdam biçimi ile kaliteli egitim vermek mümkün degildir. Is barisini ve motivasyonu bozan sözlesmeli ögretmenlik uygulamasina karsiyiz.

 Bu nedenledir ki, 657 sayili Kanun’un 4’üncü maddesinde yer alan “Millî Egitim Bakanliginda norm kadro sonucu ortaya çikan ögretmen ihtiyacinin kadrolu ögretmen istihdamiyla kapatilamamasi hallerinde ögretmenlerin; …” ibaresinin kanun metninden çikartilmasi, böylece ögretmenlik meslegi gibi asli ve sürekli görevlerin, kamu hizmetinin güvenli ve istikrarli bir sekilde yürütülmesi için sürekli çalisan personelin kadrolu personel eliyle yürütülmesinin saglanmasi gerekmektedir.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen