Haber
2010-03-11 06:20:39
Anayasa Yenilenmezse Çatisma ve Tartismalar Devam Edecek

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, yasanan ekonomik, politik, sosyal krizlerin ve kaoslarin kaynaginin 1982 Anayasasi oldugunu ifade ederek, “Anayasa beklentisini karsilamazsak, çatisma ve tartismalar devam edecek” dedi.

 

Gündogdu, sivil ve demokratik yeni bir anayasanin yürürlüge girmesiyle yasanan tartismalarin sona erecegini, yeni tartismalarin olusmasinin da önüne geçilecegini vurguladi.

 

Kirikkale’de ulusal ve yerel basin mensuplariyla biraraya gelen Ahmet Gündogdu, daha sonra sirasiyla Kirikkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yildiz, Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Baskani Veli Korkmaz, Saglik Il Müdürü Ergül Demiral, Yüksek Ihtisas Hastanesi Bashekimi Osman Acar, Il Müftüsü Osman Sarkli, Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Peker, Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Mehmet Öncel’i ziyaret etti.

 

Gündogdu, ziyaretleri sirasinda yaptigi konusmalarda, insan haklarini evrensel hukuk ilkeleriyle sekillendiren ve teminat altina alan demokratik hukuk devletinin varligini önemsediklerini dile getirdi.

 

Türkiye’nin son günlerde dozu daha da artan bir sekilde kurumlar arasi is birligini ve iliskilerini zedeleyecek yetki tartismalarina sahne oldugunu belirten Gündogdu, milletin, huzuru ve refahi için birlikte çalismalarini bekledigi kurumlarin çatismalarini seyrettigini kaydetti.

 

Milleti ve devleti bu girdaptan kurtarmanin yolunun belli olduguna dikkat çeken Gündogdu, söyle konustu:

Kurumlar arasi yetki ve görev tartismalari, son yillarda israrli ve kararli sekilde vurguladigimiz gibi kuvvetler ayriligi ilkesini merkeze alacak yeni bir hukuksal düzenleme ile, daha açik bir ifade ile, yeni bir anayasa ile asilabilir. Türkiye’de yasanan ekonomik, politik ve sosyal krizlerin ve kaoslarin kaynagi, bizatihi 1982 Anayasasidir. Sivil ve demokratik yeni bir anayasanin yürürlüge girmesiyle birlikte yasanan tartismalar sona erecek, yeni tartismalarin olusmasinin da önüne geçilecektir.”

 

Yeni anayasa konusu gündeme getirildiginde, demokratik bir anayasanin var edilmesinden kaygi duyan kimi çevrelerin, sakin ortam ve genis tabanli toplumsal uzlasma olmasi gerektiginin sürekli altini çizdigini hatirlatan Gündogdu, “Oysa darbe ürünü mevcut anayasa, ülkemizde sakin ortam ve genis tabanli toplumsal uzlasma saglamayi imkânsiz hale getirmistir. Mevcut anayasa, toplumun uzlasma yetenegini köreltmistir. Milletin yeni anayasa talebinin arka planindaki en önemli nedenlerden biri de darbe dayatmasi 82 Anayasasi’nin yok ettigi uzlasma yetenegini yeniden kazanmaktir. Bu nedenle, yeni bir anayasa yapmak için uzlasma saglanmasini beklemekten vazgeçmeli, sorunlari toplumsal uzlasmayla çözmenin zeminini olusturan yeni bir anayasayi daha fazla gecikmeden yapmali ve yazmaliyiz” seklinde konustu.

 

Ziyaretlerinin ardindan Memur-Sen Genisletilmis Il Divan Toplantisi’na istirak eden Ahmet Gündogdu, Memur-Sen Il Temsilciligi’nin üyeleri için anlasma yaptigi SARAR Magazasi ile yapilan anlasmanin imza törenine de katildi.

 

Gündogdu, aksam ise, Il Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Kusatilmis Demokrasi ve Sivil Toplum’ konulu konferansta bir konusma yapti. Gündogdu, yapilmasi gereken anayasa degisikliklerine degindi. Demokrasimizin islak imza, balyoz gibi girisimlerle kusatma altina alinmaya çalisildigini söyleyen Gündogdu, bütün bu girisimlerden kurtulmanin yolunun sivil, demokratik bir anayasa oldugunun altini çizdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen