Haber
2008-07-28 06:48:40
Ankara Bir Ilke Sahit Oldu : ‘Sivil Toplum’ Darbeye Karsi Yürüdü

Darbeye Karsi 70 Milyon Adim Platformu’nun eylemlerinin adresi bu defa Ankara oldu. Sihhiye Köprüsü’nden yürüyüse geçen darbe karsiti binlerce kisi, Kolej kavsagina geldi. Burada düzenlenen mitingte, “Meclis’e, demokrasiye, özgürlügüme dokunma” mesaji verildi.  Genç Siviller’in basini çektigi mitingde sik sik “darbelere dur” slogani atildi.

 

Sendikamiz Genel Sekreteri Halil Etyemez, Genel Egitim Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, Kocaeli Sube Baskanimiz Halil Ibrahim Kelesoglu, Kayseri Sube Baskanimiz Aydin Kalkan, Bursa Sube Baskanimiz Numan Seker, Adiyaman Sube Sekreterimiz Neset Taner’in de destek verdigi Baskent’teki mitinge, aralarinda Mazlum-Der ve Küresel Eylem Grubu’nun bulundugu 25 sivil toplum örgütü katildi.

 

“Darbeye Karsi Ses Çikar” mitingi Sihhiye Köprüsü’nde basladi. Darbelere ve darbecilere tepki gösteren binlerce vatandas, ellerinde tasidiklari “Darbeye ses çikar” ve “Yargiçlar postallarini çikarsinlar” seklinde dövizlerle yürümeye basladi. Eylemciler, “Dur de, dur de, darbelere dur de”, “Öz öz özgürlük”, “Darbeleri durdurabiliriz”, “Ergenekon dagitilacak”, “Darbeciler yargilanacak”, “Darbeciler içeri” seklinde slogan attilar.

 

Hesap Sorma Zamani

 

Kolej Kavsagi’nda sivil toplum örgütleri adina bir açiklama yapan Zeynep Tanbay, “Bugün Ankara’da, darbenin merkez üssündeyiz. Darbeler, muhtiralar, derin örgütlenmeler, faili meçhul cinayetler, parti kapatmalar, idamlar ve iskenceler hep bu sehirde planlandi. Ankara’yi çok basibos biraktik. Simdi hesap sormanin tam zamanidir. Bir daha asla bu ülkede basbakanlarin, gencecik insanlarin asilmasina, iskenceden geçirilmesine, magdur edilmesine izin vermeyecegiz. Meclisin kapatilmasina göz yummayacagiz. Ergenekoncularin karanlik oyunlarina kanmayacagiz ve darbeyi mutlaka durduracagiz” diye konustu.


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen