Haber
2011-03-23 06:22:53
Ankara Bulusmasi Coskuyla Gerçeklesti

Memur-Sen Ankara Bulusmasi, Ankara Sube yönetimlerinin ve üyelerimizin katilimiyla büyük bir cosku içinde gerçeklesti.

 

Memur-Sen’in, Grup Marmara Sigortacilik, SBN Sigorta ve Sekerbank isbirligi ile imzaladigi Grup Ferdi Kaza Sigortasi anlasmasinin da tanitildigi toplantida konusan Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, 500 bin üyeye kosan Memur-Sen’in bu ülkeye hizmet borcu oldugunu, bu borcunu da referandumda yüzde 58 ‘evet’ oyu çikmasini saglayarak ödedigini söyledi. Bundan sonra da kendilerini birçok hizmetin bekledigini ifade eden Gündogdu, “Bu millet darbelerden, darbecilerden çok çekti. Darbecilerin hazirladigi anayasalardan çok çekti. Ilk adim olarak, darbecilerin kirlettigi 12 Eylül’ü referandumda ‘evet’ ile temizledik. Simdi sira, darbecilerin hazirladigi anayasalari kaldirarak, sivil iradenin hazirladigi tam demokratik anayasada. Inaniyorum ki, Memur-Sen camiasi bu konuda da elinden geleni yapacaktir” dedi.

 

Kamu çalisanlarina toplu sözlesme hakki saglayan Anayasa degisikligi konusunda Memur-Sen’in en büyük paya sahip oldugunu kaydeden Gündogdu, “Biz kamu çalisanlari için Abant’ta çalistay yaparken, hükümetin nasil olsa toplu sözlesme hakki vermeyecegini ve kamu çalisanlarinin is güvencesinin tartismaya açilacagini düsünenler ortada yoktu. Ancak Memur-Sen, kamu çalisanlarinin is güvencesine dokundurtmadan toplu görüsmeden toplu sözlesmeye geçisi saglamistir. Toplu sözlesme hakkini söke söke alanin Memur-Sen oldugunu sagir sultan bile duydu” seklinde konustu.

 

2010 yili toplu görüsmelerinde, 9 yilin en önemli basarisina imza attiklarina dikkat çeken Ahmet Gündogdu, söyle konustu:

“2010 yili toplu görüsmeleri sonunda imzalanmasini sagladigimiz mutabakat metni, Memur-Sen’in sendikal örgütlenmeden gelen gücü kazanima dönüstürme basarisinin en somut örnegidir. Bu mutabakat metniyle ve bu mutabakat metninin gereklerini yerine getirmek amaciyla hazirlanan Torba Kanun’un yürürlüge girmesiyle birlikte, kamu görevlileri birçok kazanim elde etti.”

 

Toplu sözlesme için gerekli olan ikincil mevzuatin seçimden önce yürürlüge konulmasini istediklerini dile getiren Gündogdu, seçim sonrasi hazirlanacak yeni anayasada kamu görevlileri açisindan olmazsa olmazlarinin; kamu görevlilerine yönelik siyaset ve grev yasaklarinin kaldirilmasi oldugunu vurguladi.

 

Konusmasinin sonunda, kamu görevlilerinin beklentilerini karsilamak, Türkiye’yi yeni anayasayla tanistirmak ve dünyadaki bütün mazlumlarin bekledikleri destekleri saglamak için Memur-Sen’in daha güçlü olmasi gerektigini vurgulayan Gündogdu, “Bu nedenle ‘Simdi Soylu Mücadeleye Davet Vakti’ diyoruz. Bütün hizmet kollarinda açik ara yetki alarak, ilk toplu sözlesme masasina en az 500 bin üyeyle oturmak istiyoruz. Kamu görevlilerini sendikalarimiza üye olmaya, mevcut üyelerimizi ise arkadaslarini üye yapmaya çagiriyoruz” diye konustu.

 

Memur-Sen Ankara Il Temsilcisi ve 1 No’lu Sube Baskanimiz Mustafa Kir, insan haklari ihlallerinin sürdügü her yerde örgütlü topluma ihtiyaç oldugunu söyledi. Sendikaciligin bu anlamda önemli bir yere sahip oldugunu belirten Kir, “Üniversitelerde basörtüsü yasagi sürüyorsa, egitimde firsat esitligi ihlal ediliyorsa, mazlumlarin gözündeki yas dinmemisse, haklinin degil güçlünün sesi daha çok çikiyorsa, Memur-Sen’e de ihtiyaç var demektir” dedi.

 

Memur-Sen’in 500 bin üye hedefini yakalamasi için Ankara il yönetimleri olarak var güçleriyle çalistiklarini kaydeden Mustafa Kir, en kisa sürede hedefi yakalamak istediklerini ifade etti.

 

Sekerbank Bireysel Pazarlama Yöneticisi Ahmet Güney ise, Memur-Sen’in Grup Marmara Sigortacilik, SBN Sigorta ve Sekerbank isbirligi ile imzaladigi Grup Ferdi Kaza Sigortasi anlasmasi hakkinda bilgi verdi. Memur-Sen üyelerinin 15 bin TL teminat altinda oldugunu bildiren Güney, Memur-Sen Ailem Bonus karti alinmasiyla bu teminatin 25 bin TL’ye, herhangi bir sigortacilik hizmeti satin alinmasiyla da tazminat miktarinin 55 bin TL’ye ulastigini dile getirdi.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen