Haber
2010-04-03 07:20:48
Ankara Il Divan Toplantisi Coskuyla Gerçeklestirildi

Memur-Sen Ankara Il Divan Toplantisi, Keçiören Halil Ib- rahim Sofrasi’nda büyük bir coskuyla gerçeklestirildi. Top- lantida, Memur-Sen’in, SBN Sigorta ve Sekerbank ile yaptigi ‘Grup Ferdi Kaza Sigortasi’ anlasmasi hakkinda bilgi verildi.

 

Gecede konusan Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, büyük islere imza attiklarini ifade ederek, bunlara en büyük örnegin de, kamu çalisanlarina toplu sözlesme hakkinin Anayasa Degisiklik Paketi’nde yer almasi oldugunu söyledi. Bu noktaya kolay gelinmedigini belirten Gündogdu, diger iki konfederasyonun sorumluluktan kaçarak katilmadigi Abant Çalistayi’na Memur-Sen’in tek basina katildigini dile getirerek, “Önce çalistay yapilmasi için verilen kararin altina imza attilar, sonra da katilmaktan vazgeçtiler. Memur-Sen, büyük bir özveri ile çalisti ve çalistaya katilarak, kamu çalisanlarinin özlük haklari ve is güvencesini tartismaya açmadan toplu sözlesme hakki verilmesi yönünde görüs çikmasini sagladi” dedi.

 

Bu görüsün Anayasa Degisikligi Paketi’nde yer almasinda da Memur-Sen’in büyük rol oynadigini kaydeden Gündogdu, söz konusu süreci söyle açikladi:

“Anayasa Degisikligi Paketi gündeme geldiginde, memurlara toplu sözlesme hakkinin yer alacagini ögrenmistik. Ancak, paketin açiklanmasindan kisa bir süre önce, söz konusu degisikligin paketten çikarildigini ögrendik. Görüstügümüz bakanlara, ‘Toplu sözlesme ve grev hakki pakette yer almazsa, destek istemek için kapimizi çalmayin’ dedik. Bunun üzerine, grev hakki eksigi ve siyaset yasaginin devamiyla da olsa, toplu sözlesme hakki, kamu çalisanlarina verilmek üzere pakete eklendi.”

 

Üyelerimizin Risklerini de Güvence Altina Aliyoruz

Memur-Sen’in Sekerbank, SBN Sigorta ve Grup Marmara Sigortacilik araciligi ile imzaladigi Grup Ferdi Kaza Sigortasi anlasmasina da deginen Gündogdu, “Ömrü uzatamayiz, ancak acilari paylasabiliriz. Imzaladigimiz anlasmayi, aramizdan ayrilan kardeslerimizin ailelerinin acisini birazcik da olsa dindirmesi açisindan önemsiyoruz. Memur-Sen’liler, kaskolarda yüzde 30 indirim hakki kazaniyor. Diger sigortacilik ürünlerinden aldiklari takdirde de büyük avantaj ve indirimler kazaniyorlar. Sekerbank Memur-Sen Ailem Kredi Karti aldiklari takdirde grup ferdi kaza sigortasi tazminatlari 55 bin TL’ye kadar çikiyor” seklinde konustu.

 

Gündemdeki konulara da deginen Ahmet Gündogdu, ülke olarak terörden çok çektiklerini, halen ailelerin yüreklerinin yandigini ifade etti. Türkiye’nin kendi sorunlarini çözecek güçte oldugunu söyleyen Gündogdu, bunun için bakisini düzeltmesi ve Çanakkale ruhunu yeniden yakalamasi gerektiginin altini çizdi. Memur-Sen’in anadilde egitim istemedigini, ancak isteyene anadilinin ögretilmesini savundugunu belirten Gündogdu, bazilarinin bunlari çarpitarak, Memur-Sen’in anadilde egitim istedigi yönünde söylenti ortaya çikardigini dile getirdi.

 

Çalisanlar Yönetimin Ortagi

Toplantiya katilan Keçiören Belediye Baskani Mustafa Ak da kisa bir konusma yapti. Mustafa Ak, “Çalisanlarimizi yönetimin bir parçasi olarak gören bir anlayis tasiyoruz. Çalisanlarimizin morallerinin yüksek olmasi, dert ve sikintilarini en aza indirmek, bizim amacimiz. Promosyon ihalesi yaptik. Alinan promosyonun tamamini çalisanlarimiza dagittik. Geçici bir mali etki yapmis olsa bile, çalisanlarimizin moral degerlerini yükseltti. Bunlar bizim için önemlidir. Bir bütünün yarisiyiz” diye konustu.

 

Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Baskani Haci Bayram Tonbul, Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, Diyanet-Sen Genel Baskani Mehmet Bayraktutar, Bem-Bir-Sen Genel Baskani Mürsel Turbay, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Ulastirma Memur-Sen Genel Baskani Halil Ibrahim Kütük, Bayindir Memur-Sen Genel Baskani Abdulhadi Karasapan, Emekli Bir-Sen Genel Baskani Israfil Odabas’in da birer konusma yaparak, gündeme iliskin görüslerini katilimcilarla paylastiklari toplantiya, Memur-Sen Genel Teskilatlanma Sekreteri Hüseyin Çumak, Memur-Sen Genel Basin ve Halkla Iliskiler Sekreteri Halit Ortaköy ve Memur-Sen Genel Egitim ve Dis Iliskiler Sekreteri Ahmet Kaytan, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas’in yanisira Memur-Sen’e bagli sendikalarin genel merkez ve Ankara sube baskan ve yöneticileriyle temsilcileri de katildi.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen