Haber
2012-03-31 07:30:10
Ankara Subeleri Il Divan Toplantisi Baskent Ögretmenevi’nde Yapildi

Ankara subeleri il divan toplantisi, Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci’nin katilimiyla Baskent Ögretmenevi’nde gerçeklestirildi.

Burada bir konusma yapan Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, “Yetkili sendika olarak toplu sözlesme masasina saglam ve kamu çalisanlarinin faydasina bir kanunla oturmak istiyoruz. Insallah kanun bir iki gün içinde çikacak ve toplu sözlesme massi görünecek. Bu noktaya kolay gelmedik. Zorlu bir süreçti ve sinirlerin gerildigi zamanlar oldu. Basta Memur-Sen Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu olmak üzere Memur-Sen ailesi olarak neredeyse tüm mesaimizi bu konuya harcadik” dedi.

Hükümetin toplu sözlesme yasasini istedigi gibi çikarmak istedigini kaydeden Özer, sunlari söyledi:

“Ama biz dur dedik. Yasa tasarisi Komisyona geldiginde mutabik kaldigimiz taleplerimizin tirpanlandigini gördük. Sesimizi yükseltmemiz gereken zamandi ve kar-yagmur demeden Ankara’da Güvenpark’a ve meclis önüne yürüdük. Illerimizde ‘Hizmet Kollu Yasa Ek Ödemeli Masa’ talepli açik havada basin açiklamalari yaptik. Tepkimiz üzerine tasari alt komisyona havale edildi. Biz gaz almak için 30-40 kisilik eylemler yapmayiz. Sonuç almak için yapariz ve sonuçta aliriz. Insallah yasa, taleplerimiz dikkate alinmis bir sekilde çikacak. Zaman uzadi ama acele çikarilacak yasanin acisini 10 yillarca çekebilirdik. Nasil ki 4688 sayili Kamu-Sen Yasasi’nin sikintilarini yillardir yasiyorsak, ayni kaderi yasamamak için Memur-Sen ailesi olarak elimizden geleni yapmaliydik ve bunu yaptik.”


Özer, “Masa kurulacak ve ek ödeme, vergi matrahlarinin yükseltilmesi, ek ödemelerin emekli ayliklarina yansitilmasi, 4/C dâhil bütün personelin sorunlari gibi birçok sorun o masada olacak” seklinde konustu. ILKSAN seçimlerine de deginen Ahmet Özer, üyelerin sandiga gitmesini ve Egitim-Bir-Sen adaylarini desteklemesini saglamak için ellerinden geleni yapacaklarini vurguladi.


Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin, sendika olarak magdurlarin basvurdugu bir adres olduklarini belirterek, özlük ve özgürlük için sendikacilik yaptiklarini kaydetti. “Dün basi dara düsene sen ‘Hilf-ul Fudul’a git’ diyorlardi. Bugün ‘Egitim-Bir-Sen’e git’ diyorlar” diyen Yalçin, söyle konustu: “Sözlesmelilerin kadroya geçisi, sicil affi, promosyonlarin tamaminin çalisana dagitilmasi, izin sürelerinin artirilmasi, il disina çikis izni alma garabeti, sendikalarin yönetimin paydasi olamamasi gibi birçok konuyu nasil çözdüysek, toplu sözlesme hakkinin alinmasi, üniversitelerdeki basörtüsü problemi, katsayi, Kur’an ögrenme yasi, Milli Güvenlik Dersi problemi, 8 yillik kesintisiz zorunlu egitim dayatmasi gibi sorunlari da ayni iradeyle çözdük. Sizler bir iklim olusturuyorsunuz ve demokrasiyi korku tünelinden çikariyorsunuz. Sizlerin çalismasi ve olusturdugunuz iklim sayesinde rehavete kapilan kalbi bizimle ama sendikasiz olanlari sendikaya davet etmelisiniz. Siz onlari çagirdiginizda, ‘kalbimiz sizinle’ diyecekler sunu iyi bilsinler ki, demokrasilerde, sendikal örgütlenmelerde kalpler, ruhlar sayilmiyor, bunlara bakilmiyor, kaliba bakiliyor. Burada olup olmadigina bakiliyor, ruhunla degil, kalibinla da burada olmalisin. Demokrasi böyle bir sey, kalpleri degil kaliplari sayiyor. Bu yüzden 280 bin üye hedefimiz için kalbi bizimle olanlarin kalibinin da bizimle olmasi için hepimize görev düsüyor.”
 

















Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci, sendikaciligin, haksizliklara ve adaletsizliklere karsi ‘hayir’ diyebilmek ve mücadele etmek olduguna dikkat çekerek, öfke ve sloganin yerine aklin ve bilimin öne çikarilmasi gereken sendikal kulvarda, insanlarin saglikli degerlendirme yapabilmesinin, is yapan ile gürültü çikarani ayirabilmesinin ancak demokrasinin teneffüs alanlarinin genislemesiyle mümkün oldugunu dile getirdi.

Yagci, sendikanin gücünü kimsenin küçümseyemeyecegini, uyuyan devi uyandiranlarin pisman olacagini söyleyerek, “Bu gücü hafife alanlar hafif kalirlar” diye konustu. “Üniversitelerde de, örgütlenmemize paralel olarak sorunlar teker teker çözülecektir. Üniversiteler, paydas çalismayi içine sindirmeyi ögrenecek” diyerek sözlerini sürdüren Yagci, “Bir olmanin, teskilatli olmanin, diri olmanin yolunun örgütlenmekten geçtigini bilenlerin bunda asla süphesi olmaz” ifadesini kullandi.



Toplantida, Ankara 1 No’lu Sube Baskanimiz Mustafa Kir, 2 No’lu Sube Baskanimiz Cemil Erkan, 3 No’lu Sube Baskanimiz Ilhan Eranil, 4 No’lu Sube Baskanimiz Tekin Korku ve 5 No’lu Sube Baskanimiz Ayhan Okuyucu da birer konusma yaptilar. Sube baskanlarimiz, “Türkiye genelinde ve 50’nin üzerinde ilde nasil yetkili sendikaysak, Ankara’da da yetkili sendika olacagiz. Bütün yönetimlerimizle, ilçe temsilciliklerimizle, isyeri temsilcilerimizle bu hedefe ulasmak için alan ziyaretlerimiz sürüyor” seklinde konustular.












MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen