Haber
2011-03-22 06:22:52
Ankara Üniversitesi Rektörü Cemal Talug’a Ziyaret

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Talug’u ziyaret etti.

 

Ankara 1 No’lu Sube Baskanimiz Mustafa Kir, Sube Yönetim Kurulu üyelerinden Ayhan Okuyucu ve Ibrahim Demirkan’in da katildigi ziyarette, sendikal konularla akademisyenlerin sorunlari ele alindi.

 

Ziyarette konusan Ahmet Gündogdu, ögretim üyelerinin, sivil toplumun öneminden bahsedip, sendikal faaliyetlerin ve hak arama konusunun ne kadar önemli oldugunu vurgulamalarina ragmen sendikal örgütlenmeden uzak durmasinin anlasilmaz oldugunu söyledi.

 

Egitim camiasinda sendikalasma oraninin yüzde 60 olmasina karsin, üniversitelerde bu oranin yüzde 20’lerde kalmasinin kabul edilemez oldugunu ifade eden Gündogdu, akademisyenlerin bu konuda tesvik edilmesi gerektigini kaydetti.

 

Rektör Prof. Dr. Cemal Talug ise, sivillesme ve yönetimde çalisanlarin söz hakkinin yükseltilmesi için çalismalar yaptiklarini belirtti.

 

Ankara Üniversitesi’nde idari ve akademik personelin sikintilarinin yanisira, kiz ögrencilerin basörtüsüyle üniversiteye giremedigi yönündeki sikâyetlerle de ilgilenecegini söyleyen Rektör Talug, kimsenin kilik kiyafetine karisilamayacagini vurguladi.

 

Rektör Prof. Dr. Talug, sorunlara çözüm öneren her türlü teklif ve görüsmeye açik olduklarini kaydederken, ziyaretten duydugu memnuniyeti de dile getirdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen