Haber
2009-04-16 07:19:06
Ankara’daki Üniversite Çalisani Üyelerimiz Yemekte Bulustu

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, YÖK dükaligi yüzünden simdiye kadar üniversitelerde istenen örgütlenmenin gerçeklesmedigini söyledi.

 

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu ve Genel Yönetim Kurulu üyelerimiz, Ankara 1 No’lu Subemizin üniversite çalisani üyelerimize yönelik Gazi Kültürevi’nde verdigi yemege katildilar.

 

Burada katilimcilara hitap eden Gündogdu, üniversite çalisanlarinin örgütlenip, sendikal çalismalara daha fazla katilmalari çagrisinda bulunarak, “Bu ülkenin yol haritasinin çizilmesinde katkida bulunmanizi istiyoruz” dedi.

 

Simdiye kadar Türkiye’de en çok haksizliga ugrayan, özgürlükleri kisitlanan kesimin üniversite çalisanlari oldugunu ifade eden Gündogdu, sunlari kaydetti:

“Bu gerçege ragmen, sendikal örgütlenmenin en az oldugu yerler üniversitelerimizdir. YÖK dükaligi yüzünden maalesef simdiye kadar istedigimiz örgütlenmeyi gerçeklestiremedik buralarda. Çünkü YÖK’ü kuran 82 Anayasasi’nin bürokratik oligarsiye firsat vermesiyle olusan baski, üniversitelerimizde gerek akademik özgürlügün gerekse sendikalasmanin önüne bir set çekmistir. Egitim çalisanlarinin örgütlenme oranina baktigimizda, Milli Egitim’de sendikalasma orani yüzde 55 iken, üniversitelerde bu oran yüzde 20’leri bile bulmamistir. Öyleyse bunun tespitini iyi yapip, ötekinin hukukunu da gözeten bir anlayisla yeni baslangiçlar yapmaliyiz.”

 

Egitimin Kök Sorunlarini Çözmeden Demokrat Bireyler Yetistiremeyiz

Gündogdu, Türkiye’nin en önemli sorununun egitim oldugunu vurgulayarak, “Egitim sistemindeki kök sorunlari çözmeden bu ülkenin vatandaslarini demokrat olarak yetistirmenin mümkün olamayacagi gerçegini unutmamali; demokratiklesmede olumlu adimlari atamadan da egitim sistemini ideolojilerden, 12 Eylüllerin, 28 Subatlarin dayatmalarindan kurtaramayacagimiz bilinciyle hareket etmeliyiz” seklinde konustu.

 

Sadece ücret sendikaciligi yapmadiklarini, bununla birlikte insanimizin dertlerini, sorunlarini dert edinerek hizmet sendikaciligini da önemsediklerini ve bunun geregini yaptiklarini dile getiren Gündogdu, “Üyelerimizin haklarini savunurken, emegi ve özgürlügü de elbette önemsiyoruz. Bu sorumluluk bilinciyle sendikacilik yapiyoruz. Biz tasin altina sadece elimizi degil, bütün vücudumuzu koyarak bu isi yapmaliyiz” ifadelerini kullandi.

 

“Pergelin sabit ayagini kendi özümüze kilitleyip diger ayagini da bütün dünyaya açmaya mecburuz” diyen Gündogdu,  sözlerini söyle sürdürdü:

“Bunun için Gazze sorununu insanlik sorunu olarak gördük, ki biz Kudüs Sairi Mehmet Akif Inan’in sendikasiyiz. Bu soruna sessiz kalamazdik, kalmadik da. Alanlara çikarak sesimizi en gür sekilde çikardik.”

 

Insaci ve dönüstürücü bir sendikacilik yapmayi planladiklarini belirten Gündogdu, “Bu ülkenin hedefi tam demokratiklesme olmali, egitimde esitlik olmali, gençlerin hayati, gelecek umutlari tokatlanmamalidir. Biz sendika olarak, hem egitimin kök sorunlarinin çözümü hem de demokratiklesme, sivillesme adina mücadele ediyoruz” diye konustu.

 

Bilimin Gücünü Sivil Toplumla Birlestirmek Istiyoruz

Ankara 1 No’lu Sube Baskanimiz Mustafa Kir, Türkiye’de sivil toplum bilincinin gelismedigini söyleyerek, “Sivil toplum örgütlerine katilim, gelismis ülkelere nazaran çok düsüktür” dedi.

 

Mazlumun yaninda, zalimin karsisinda olan herkesin yerinin Egitim-Bir-Sen oldugunu kaydeden Kir, çalisanlarin haklarini korumak ve gelistirmek noktasinda var güçleriyle çalistiklarini bildirdi. Sahip oldugumuz gücün yeterince farkinda olmadigimizi anlatan Kir, “Biz bilimin gücünü sivil toplumla birlestirmek istiyoruz. Sendikalar hak arama ve haksizliklarla mücadele yerleridir. Hepimiz tasin altina elimizi sokarsak, hayallerimize insallah kavusuruz” seklinde sözlerini tamamladi.

 

Masaya Oturabilmek Için Sayisal Üstünlüge Sahip Olmak Gerekiyor

Toplantida kisa bir konusma yapan Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer ise, çalisanlarin haklarinin savunuldugu toplu görüsme masasina oturabilmek için sayisal üstünlügün olmasi gerektigini ifade ederek, “Sizin kaliteli isler yapmis olmaniz, Resmi Gazete açisindan bir anlam ifade etmiyor” görüsünü dile getirdi.

 

Özer, bütün üyelerimizin Grup Ferdi Kaza Sigortasi’na sahip oldugunu, bundan sonra üye olacak olanlarin da bu hakki elde edecegini sözlerine ekledi.

 

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci’nin da katildigi toplantida katilimcilar söz alarak görüslerini ifade ettiler.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen