Haber
2016-08-01 08:26:46
Anneler öğüdünü değiştirmeli

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, çocuğunu askere yollayacak annelere çağrıda bulunarak, “Ey anneler! Askere giden evlatlarınıza, millete karşı silah doğrultması emrini veren komutanı alnının ortasından vurmasını öğütleyin”dedi.


 

Erzurum Yakutiye Kent Meydanı’nda vatan nöbetinin 17. gününde toplanan vatandaşlar, FETÖ’nün darbe girişimini lanetleyerek ellerinde bayraklarla marşlar okudu. Meydanda kurulan platformda Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Ali Yalçın, milletin üstünden jetlerle, helikopterlerle alçak uçuşlar yapılarak millete alçakça saldırıldığına işaret ederek, “Hiçbir hedef gözetmediler. Dolayısıyla bu milleti hafife aldılar. Büyükler, ‘Alışmış kudurmuştan beterdir’ derler. 27 Mayıs’ta, 12 Mart’ta, 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta, ondan sonra peş peşe tam 7 defa cumhuriyet mitingiyle, MİT’e darbeyle, kapatma davasıyla, e-muhtırayla, 6-8 Ekim Kobani bahanesiyle ahlaksızlar hiç durmadılar ve bu millete hiç aman vermediler. Onun için gına gelen millet yeter artık diyerek, tankın önüne çıkarak, kurşunların önüne gözünü kırpmadan durarak, tarih yazdı, destan yazdı ve o destanı 17 gündür meydanlarda gözünü kırpmadan, bir adım geri çekilmeden hıncahınç kutlamaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.
 


İhanet içerisinde olanlar cezasını çekecek

Yalçın, vatanına ihanet edenlerin hak ettiği cezayı almaları gerektiğini belirterek, paralel terör örgütü eliyle ileri derecede hainlik yapıldığını söyledi. Bu tarihten sonra çocuğunu askere yollayacak annelere de çağrıda bulunan Yalçın, “Anneler öğüdünü değiştirmeli ve ‘Ey oğul! Seni vatan nöbetine yolluyorum. Eğer askerdeyken bir namussuz çıkar ve bu milletin verdiği maaşla ekmek yerken ihanet içinde olursa, darbeye yeltenirse, o sütü bozuğa hak ettiği cezayı ver. Eğer bunu yapmazsan oğlum değilsin, sütüm sana haram olsun. Millet iradesini tanımayana karşı durmaz ve emrini uygularsan adam değilsin’ diye öğütte bulunmalı. Ey anneler! Askere giden evlatlarınıza, millete karşı silah doğrultması emrini veren komutanı alnının ortasından vurmasını öğütleyin” şeklinde konuştu.
 


Malkoç’tan Memur-Sen’e teşekkür

Programa katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç ise, Memur-Sen’e teşekkür ederek, “Darbe girişimin duyulmasından hemen sonra alanlara inen Memur-Sen ailesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Malkoç, 15 Temmuz’dan beri Türkiye’nin ayakta olduğunu, bu millete karşı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisindeki bir grup hain, katil ve eşkıya tarafından pusu kurulduğunu ve Allah’ın onlara müsaade etmeyerek tezgâhlarını başlarına geçirdiğini kaydetti.
 


Programa, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı ile Orhan Deligöz, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen