Haber
2011-03-01 06:22:36
Antidemokratik Dönemlerin Tüm Izleri Silinsin

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, 28 Subat sürecinin tüm izlerinin silinmesini iste- yerek, seçimlerden sonra tüm antidemokratik uygulamalari ortadan kaldiracak yeni bir anayasanin hazirlanmasi ge- rektigini söyledi.

Etyemez, Konya Subemizin Ahmet Kayhan Ögretmenevi Toplanti Salonu’nda gerçek- lestirdigi 2. Genisletilmis Teskilat Istisare ve Koordinasyon Toplantisi’na katildi.

Sube Yönetim Kurulu ve tüm Ilçe yönetimlerinin hazir bulundugu toplantida konusan Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, 12 Haziran seçimlerinden sonra yapilacak ilk isin, sivil ve demokratik bir anayasa hazirlamak oldugunu vurguladi. Hazirlanacak yeni anayasayla vesayetin tamamen bitirilmesi gerektiginin altini çizen Etyemez, bu cesur adimi atacak her türlü demokratik gelismenin yaninda olacaklarini kaydetti.

Yaptiklari çalismalara da deginen Etyemez, kamu çalisanlari adina elde edilen kazanimlarin hepsinde Egitim-Bir-Sen’in imzasi oldugunu ifade ederek, “Torba Kanun’a bakin, memurlarin lehine olan tüm kazanimlarin bizim eserimiz oldugunu göreceksiniz. Web sitesi sendikaciligi yapmiyoruz. Masadan kaçarak bizim tökezlememizi bekleyenlerin halini bir görün. Biz kazanim elde ettikçe büyüyoruz, onlar kaçtikça küçülüyorlar” dedi.

Halkin degerlerine saygi duyulan, daha çok demokrasi ve özgürlügün oldugu, çalisma barisinin saglandigi, egitimde sorunlarin giderek azaltildigi bir Türkiye hayal ettiklerini dile getiren Etyemez, “Önümüzdeki seçimlerden sonra yapilacak olan yeni anayasa için üzerimize düseni yapacagiz ve bu milletin hak etmedigi hiçbir maddeye onay vermeyecegiz” seklinde konustu.

Egitim çalisanlarinin sorunlarina dikkat çeken Halil Etyemez, söyle konustu: “Su an 150 bin ögretmene ihtiyaç duyulan ülkemizde, bu açigin bir an önce kapatilmasi için çaba gösteriyoruz. Sözlesmeli ögretmenlerin kadroya alinmasi konusunda bize verilen sözün arkasini birakmayacagiz.”

Etyemez, katilimcilarin sorularini da cevaplayarak, ikili egitim yapilan okullardaki yöneticilerin ek derslerinin ya da çalisma sürelerinin düzenlenmesinde, norm kadro uygulamalarindaki aksakliklarin giderilmesinde, uzman ögretmenlik gibi belli bir netice elde edilemeyen konularda çalismalarinin sürdügünü vurgulayarak, “Sizin sesinizi Ankara’da duyurmaya ve sonuç elde etmeye gayret ediyoruz” diye konustu.

Toplumsal sorunlara çözüm aramakta öncülük ettiklerini vurgulayan Etyemez, gelecek nesillere daha yasanabilir bir ülke birakmak için çalistiklarini sözlerine ekledi.

Selvi: Çözüm Üreten Bir Sendikayiz
Konya Sube Baskanimiz Latif Selvi, ülkenin gelisiminde, özgürlesmesinde, halkimizin hak ettigi degere kavusmasinda, sube olarak yapilmasi gereken her seyi yaptiklarini ve yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Sendika üyesi olan her ferdi, yönetim kademesindeki her insani bir deger olarak gördüklerini belirten Selvi, sözlerini söyle sürdürdü: “Egitim-Bir-Sen, bir sendika olmaktan çok daha ötelere çitayi yükseltmis, sosyal ve siyasal alanda ülkenin ve dünyanin gidisatinda karar verme süreçlerine birebir katkida bulunmus bir sendikadir.”

Selvi, egitim alanindaki sorunlara çözümler üreten bir sendika olduklarini ve tüm faaliyetlerinde ülke menfaatlerini düsündüklerini ifade etti.

Masadan Kaçanlar Sorgulanmalidir

Erbaa Ilçe Temsilciligimiz, Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Ahmet Özer, Memur-Sen’e bagli sendikalarin yöneticileri, Erbaa sivil toplum örgütleri, Il Milli Egitim Müdürlügü bürokratlari ile bine yakin egitimcinin katildigi bir program düzenledi.

 

Yemekli toplantida konusan Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Ahmet Özer, sendikalara üye olanlarin, üye olmayanlara göre daha ayricalikli olmak istediklerini belirterek, “Üyeliklerinin bir ayricalik oldugunu, üyelikten kaynaklanan örgüt gücünün ekonomik, sosyal ve özlük haklari yönünden bazi kazanimlar getirmesini beklerler” dedi.

 

Memur-Sen olarak, toplu görüsmelerde son dokuz yilin en iyi mutabakatina imza attiklarini kaydeden Özer, “Bunu her yerde gögsünüzü gere gere anlatabilirsiniz. Memur sendikaciliginin hayali olan toplu sözlesmeyi referandum paketine eklettik. Biz çalisanlar için emek sarf ederken, çalisanlarimizi her alanda desteklerken, masayi terk edenler ne yapmis, çalisanlar mutlaka sorgulamalidir” seklinde konustu.

 

Sendikacilik anlayislarini, “Çerçevesini devletin çizdigi sendikaciliga da, çerçevesi devlete karsi çizilen sendikaciliga da karsiyiz” seklinde açiklayan Özer, her türlü vesayete, irkçiliga karsi olduk- larini, devletin tanimladigi milletten, milletin tanimladigi devlete geçilmesi gerektigini düsündüklerini ve bu yönde mücadele verdiklerini kaydetti.

 

Egitime ve egitimcilere yönelik önemli çalismalar gerçeklestir- diklerini, bu anlamda birçok ilke imza attiklarini, bunlardan birinin ‘Uluslararasi Egitim Felsefesi Kongresi’, digerinin de ‘Egitim Çalisanlarinin Sorunlari ve Çözüm Önerileri Surasi’ oldugunu anlatan Özer, 17 ve 18. Milli Egitim suralarinda alinan kararlarin çogunun altinda Egitim-Bir-Sen’in imzasinin bulundugunu vurguladi. Özer, demokratiklesme konusunda da ellerinde geleni yaptiklarini dile getirerek, 12 Eylül’de yapilan Anayasa degisikliginin yüzde 58 oyla kabul edilmesinde Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen ailesinin katkisinin büyük oldugunu ifade etti.

 

Çaglar: Soylu Mücadelemize Herkesi Katmaliyiz

Tokat Sube Baskanimiz Cemil Çaglar, bu tür organizasyonlari sadece kendilerinin yaptiklarini ve salonlari doldurduklarini ifade etti.

 

Çaglar, söyle konustu: “Zaman, Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen ailesini daha da büyütmek, Bütün kamu görevlilerini Memur-Sen’e ve Egitim-Bir-Sen’e davet etmek, daha fazla kamu görevlisini Memur-Sen’e ortak etmek vaktidir. Zaman, Memur-Sen’i 15 Mayis 2011’de 500 bin, Egitim-Bir-Sen’i de 200 bin üyelik bir aileye dönüstürme vaktidir. O halde Tokat’ta 2011 yilini 5 bin üye ile kapatmak zorundayiz. Soylu mücadelemizi herkese ulastirmak gibi bir yükümlülügümüz var.”

 

Aslan: Referandumdaki Katkiniz Yansinamaz

AK Parti Milletvekili Zeyid Aslan, çagin sivil toplum örgütleriyle birlikte yürüme çagi oldugunu kaydederek, “Sorunlara birlikte çözüm aramaliyiz. Türkiye’nin nereden nereye geldigini sizler çok yakindan izliyorsunuz. AK Parti’nin hedefi, erdemli siyaset yapmak, erdemli toplum olusmasina katki sunmaktir. Ben biliyorum, referandumdaki katkiniz yansinamaz ama 12 Haziran seçimleri hepsinden önemli, desteginizi bekliyoruz” seklinde konustu.

 

Ilçe Temsilcimiz Muammer Sahin ise, sunlari söyledi: “Bugün Erbaa’nin, Tokat’in, Türkiye’nin en büyük sendikasi isek, bu sizlerin ve bizlerin katkilari ile olmustur. Çünkü bizler çalisan, üreten, yol gösteren, çözüm üreten ve paydas olan bir sendikayiz. Salondaki katilim, heyecan ve cosku da bunun göstergesidir.”

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen