Haber
2011-12-13 06:28:50
Aralik 2011 Özür Grubuna Bagli Yer Degistirme Takvimi Açiklandi Özür Grubu Sorununu Egitim-Bir-Sen Çözmüstür

652 Sayili KHK’ ile “Bakanlikça belirlenen özür gruplarina bagli yer degistirmeler ise yaz tatillerinde yapilir” seklindeki düzenleme ile özür grubu tayinlerinde ara dönem seçeneginin kaldirilmasina tepki göstermekle kalmayip “yilda iki defa olmali” talebimizi Bakan, Bakan Yardimcisi ve Müstesar’a tasimis hem de yazili olarak sunmustuk. 

 Ekim 2011’de yetkili sendika olarak Milli Egitim Bakanligi ile yaptigimiz Kurum Idari Kurulu Toplantisinda da “652 sayili KHK ile özür grubuna bagli yer degistirmelerin sadece yaz aylarina münhasir kilinmasi özellikle es durumu ve saglik özrüne bagli yer degistirme talebinde bulunacaklar basta olmak üzere özür nedeniyle yer degistirme isteminde bulunacak egitim çalisanlarini zor durumda birakmistir. Bu nedenle 652 sayili KHK’de özür grubuna bagli yer degistirmelerin yilin en az iki zaman diliminde, saglik özrü ve genel ve özel hayati tehlikeye düsüren hallerde ise zaman sartina bagli olmaksizin yapilabilmesine imkân taninmasi gerekmektedir. Yine söz konusu yasal düzenleme yapilincaya degin 652 sayili KHK öncesi fiili durumun devami saglanmalidir.” talebimizi deklare etmistik.


Milli Egitim Bakanligi tarafindan Antalya’da yapilan ‘Ögretmen Stratejisi Çalistayi’nda Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu’nun bulundugu komisyonda “özür grubu tayinlerinin yilda iki kez yapilmasi” kararini aldirmistik. 24 Kasim Ögretmenler Gününde Türkiye geneli eylemlerimizle ana konulardan birisi olarak özür grubu tayin magduriyetinin giderilmesini dillendirmistik. 

 Çözümün gecikmesi üzerine 7 Aralik 2011’de de “MEB’e, Subat Özür Grubu Tayinlerinin Yapilabilmesi Için Geregini Yapin Dedik” basligi ile duyurdugumuz yazimizla talebimizi bir kez daha yenilemistik. 

Basbakan’in rahatsizligi dolaysiyla yüz yüze görüsme firsati olmadigindan basta Toplu Sözlesme Yasasi olmak üzere ek ödeme ve egitimin can yakan olumsuzluklarindan Basbakanin haberdar olmasini sagladik.


12.12.2011 tarih ve saat 17.00’da Milli Egitim Bakani Sayin Ömer Dinçer ile bir araya gelerek bazi önemli basliklari görüstük. Özür grubu tayinleri ile ilgili Eylül 2010 ve Aralik 2010 tarihlerinde ilk defa göreve baslayan ve adayliklari kaldirilan ögretmenlerin yariyil tatili dönemi ile Haziran, Temmuz, Agustos 2011’de atamalari yapilan ancak Eylül 2011’de göreve basladiklari için 30 Agustos 2012 tarihi itibariyle bir yilini dolduramadiklari gerekçesiyle özür durumuna bagli yer degisikligi yapamayacak ögretmenlere de yer degisikligi imkâni saglanmasini istedik.

Sayin Bakan talebimizi karsilayacagini ve sorunu çözecegini ifade etmis, Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu da , “öyleyse yariyil döneminde yapilacak özür grubu yer degisikligi magdurlarinin sorununun çözülecek olmasinin huzurunu yasiyorum” diyerek talebimizin yerine getirilecek olmasi dolaysiyla Bakan’a tesekkür etmistir.

Ek Ödeme Magduriyetinde Çalisanlariniza Sahip Çikin

Milli Egitim Bakani ile yapilan görüsmede Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, “666 sayili Kanun Hükmünde Kararname ile yapilan düzenlemede esit ise esit ücret kapsaminda ögretmen ve ögretim elemanlarinin, muadili olmadigi gerekçesiyle, ek ödeme disinda tutulmasi konusunu, yakinda yasasi çikacak olan Toplu Sözlesme masasina tasiyarak çözmeye çalisacagiz. Sizden de bu konuda destek bekliyoruz “ dedi. Milli Egitim Bakani Dinçer, ögretmen ve ögretim elemanlarinin magduriyetinin toplu sözlesme masasinda çözülebilecegini ifade ederek ben bu konuda sizden farkli düsünmüyorum ve ayni noktaya yogunlasiyoruz. Ek ödeme konusunda ben üzerime düseni yapmaya çalisiyorum dedi.

Yeni Ögretmen Alimi Yapilmalidir

Bakan Dinçer ile yaptigimiz görüsmede ücretli ögretmen çalistirilmasi uygulamasina son verilmesini ve 60 bin ücretli ögretmen yerine Subat 2012’de kadrolu yeni atama yapilmasini gündeme getirdik. Genel Baskanimiz Gündogdu  okullarda siniflarin 60 bin ücretli ile dolduruldugunu belirterek, ‘atama bekleyen ögretmen adaylarinin talebine en azindan Subat 2012’de 60 bin yeni ögretmen alimi ile karsilik verilmelidir’ dedi. Genel Baskanimiz ayrica ‘il egitim denetmenleri’nin 652 Sayili KHK ile getirilen unvan degisikliginin yasattigi magduriyete ve ‘bagis sorusturmalariyla’ okul idarecilerinin yasadigi sikintiya dikkat çekerek Bakanlik olarak bu konularda duyarli olmanizi bekliyoruz dedi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen