Haber
2010-04-12 07:20:49
Arinç: Memur-Sen Özgürlükten ve Demokrasiden Yana

Devlet Bakani ve Basbakan Yardimcisi Bülent Arinç, Me- mur-Sen üyesi kamu çali- sanlarinin, meslektaslarinin çikarlarini korumak için özveriyle çalistigini söyledi. Arinç, Memur-Sen Konfede- rasyonu’nun kamu çalisanlari lehine büyük kazanimlar elde ettigini kaydetti.

 

Memur-Sen Manisa Genis- letilmis Il Divan Toplantisi, Devlet Bakani ve Basbakan Yardimcisi Bülent Arinç, Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Memur-Sen Genel Sekreteri ve Saglik-Sen Genel Baskani Mahmut Kaçar, Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, Bem-Bir-Sen Genel Baskani Mürsel Turbay, Ulastirma Memur-Sen Genel Baskani Halil Ibrahim Kütük, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim ile Memur-Sen’e bagli sendikalarin yöneticilerinin katilimiyla gerçeklestirildi.

 

Memur-Sen Manisa Il Divan Toplantisi’nda konusan Devlet Bakani ve Basbakan Yardimcisi Bülent Arinç, Memur-Sen üyesi kamu çalisanlarinin, meslektaslarinin çikarlarini korumak için özveriyle çalistigini söyledi. Memur-Sen Konfederasyonu’nun kamu çalisanlari lehine büyük kazanimlar elde ettigini belirten Arinç, bu ugurda emegi geçen herkese de tesekkür etti.

 

Memur-Sen’in büyümesinde iki önemli sebep oldugunu anlatan Arinç, “Birinci olarak, ilkelerinden ödün vermeden üyeleri arasinda dayanismayi saglayarak mücadele etmesi. Diger sebep ise, demokrasi ve özgürlüklerden yana olmasidir. Demokrasi ortak paydamiz. Biz demokrasiden yanayiz. Totaliter rejimlere karsiyiz. Egemenligin millet iradesinden geldigini biliyoruz. Bunu en yürekli savunanlarin basinda da Memur-Sen geliyor” dedi.

 

Halkimizin demokrasi ve özgürlüklere olan özlemini Memur-Sen’in her platformda dile getirdigini vurgulayan Bülent Arinç, bu çalismalarin Türkiye ile sinirli kalmayip, dünyadaki mazlumlari da kapsadigini dile getirdi. Memur-Sen’in bu çalismalarinin Türkiye’yi çagdas uygarligin üstüne çikaracagini ifade eden Arinç, gelecegin insa edilmesinde bu çalismalarin önemine dikkat çekti.

 

Toplu Sözlesme, Memur-Sen’in Basarisi

Anayasa degisikligi paketindeki memurlara toplu sözlesme hakki verilmesinin Memur-Sen’in bir basarisi oldugunu belirten Bülent Arinç, “Memur-Sen geçmisten beri grevli toplu sözlesme hakki verilmesi talebini gündemde tuttu. Hükümetin görüsü, isçi-memur ayrimi olmadan yeni haklar verilmesi yönündeydi, ancak bu görüsümüz yeterince karsilik bulmadi. Bu sebeple yapilacak en önemli gelisme, toplu sözlesme hususunun anayasaya girmesini saglamakti. Çay içip, kuru pasta yiyerek talep anlatilan toplu görüsme platformu yerine, toplu sözlesmeyi getirdik. Anlasma olmazsa, Bakanlar Kurulu yerine Uzlastirma Kurulu kararinin kesin olmasi da baska bir kazanimdir” seklinde konustu.

 

Anayasa degisikligi paketinin TBMM’de gerekli sayiya ulasamamasi halinde, halka gidecegine dikkat çeken Arinç, referandumun yüzde 60 oyla sonuçlanarak paketin kabul edilecegine inandigini kaydetti.

 

Memur-Sen’in basarisinin ardinda, yikici degil, yapici ve samimi bir çalismanin bulundugunun altini çizen Bülent Arinç, “Hükümete karsi memurun gücünü ortaya koyan gerçek bir sendikasiniz. Kafanizda farkli düsünceler olabilir, ancak bu gücünüzü bozacak davranislardan kaçinin. Kamu çalisanlarinin ve ülke çikarlarinin dogrultusunda çalisin” diye konustu.

 

Demokratiklesmenin Önü Engellerle Dolu

Memur-Sen Manisa Il Divan Toplantisi’nda konusan Ahmet Gündogdu, hem dünyada hem ülkemizde demokratiklesmenin önünde engeller oldugunu, bu engellerden birinin de yargi oldugunu söyledi.

 

Bati ve ABD’nin esitlik ve adalet konusunda çifte standart uyguladigina dikkat çeken Gündogdu, “IMF de bunlarin içinde. Yeniden anlasma yapilmayacak olmasini da bir milat olarak görüyoruz” seklinde konustu.

 

Darbe planlari, post modern darbeler ve yapilan darbelerin bu konuda bir mevzuat eksikligini gösterdigini dile getiren Ahmet Gündogdu, darbeciler ve darbe hayali kuranlarin, elini kolunu sallayarak gezdigini, bunun da önüne geçilmesini istedi.

 

TBMM’nin simdiye kadar; bebek katili dahil hiç kimse için haddini bildirme eyleminde bulunmadigini söyleyen Gündogdu, zamanin basbakaninin da gayretleriyle kapi disi edilen Merve Kavakçi’nin Belçika meclisi tarafindan ayakta alkisladigini kaydetti.

 

Darbecilerle darbe girisiminde bulunan veya plan yapanlara karsi en agir cezanin verilmesi gerektigini ifade eden Gündogdu, bu konuda da gerekli yasal düzenlemenin yapilmasini talep etti.

 

Hukukun en temel hakkinin savunma hakki oldugunu vurgulayan Gündogdu, HSYK kararlari ile YAS kararlarinin yargi denetimi disinda olmasinin bu ilke ile çelistigine dikkat çekti.

 

Anayasa degisikligi konusuna da deginen Gündogdu, toplu sözlesme hakkinin verilecek olmasini, bu yöndeki mücade- lelerinin bir sonucu olarak memnuniyetle karsiladiklarini, ancak grev hakkinin veril- memesinin ve kamu çalisanlarina uygulanan siyaset yasaginin sürdürülmesinin eksiligini vurgu- ladi.

 

Protokol konusmalarinin ardindan, Il Divan Toplantisi’na katilan genel baskanlar, gündeme iliskin görüslerini katilimcilarla paylasti.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen