Haber
2023-10-03 09:51:07
Arnavutluk Bağımsız Eğitim Sendikası’nın (SPASH) genel kuruluna katıldık

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz ve Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aydın, Arnavutluk eğitim sendikası SPASH’ın 8. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

İskoçya, İrlanda, İtalya, Yunanistan, Almanya, Avusturya, Hollanda, Slovenya, Karadağ, Kuzey Makedonya, KKTC, Azerbaycan, Fransa başta olmak üzere çok sayıda ülkeden sendika temsilcisinin katıldığı genel kurul toplantısı Tiran’da gerçekleştirildi.

Talat Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki dostane tutumun sadece siyasi ve ekonomik alanda değil, eğitim ve kültür alanında da devam ettiğini ifade ederek, “Bizler de eğitimin paydaşları olarak iki ülke sendikaları arasındaki bu yakın ilişkiyi günden güne daha da artırmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Başkan Nevrus Kaptelli’ye ve SPASH yönetim kuruluna, davetlerinden dolayı teşekkür eden Yavuz, “Türkiye açısından Arnavutluk’un, Arnavut halkının ve Arnavut eğitimcilerin daha aydınlık ve müreffeh bir geleceğe sahip olması çok kıymetlidir. Türkiye’nin Arnavutluk’a olan desteği hiçbir zaman eksik olmamış, her geçen gün katlanarak artmıştır. İki ülke arasındaki bu dostane tutum sadece siyasi ve ekonomik alanda değil, eğitim ve kültür alanında da devam etmektedir. Bizler de eğitimin paydaşları olarak iki ülke sendikaları arasındaki bu yakın ilişkiyi günden güne daha da artırmaktan dolayı mutluyuz” şeklinde konuştu.

“SPASH ile 2015’ten bu yana güçlenen dostane bir hukukumuz bulunmaktadır” diyen Yavuz, “O tarihten bu yana gerek Arnavutluk ziyaretlerimiz ile gerekse SPASH’ın bizlere ziyaretleri ile iki sendika arasındaki bu samimi kardeşlik daha da pekişmiştir. Özellikle 2016’da imzalamış olduğumuz iş birliği anlaşması ile iki sendika arasındaki bu güçlü bağ taçlandırılmış oldu” ifadelerini kullandı.

Arnavutluk’taki emek örgütleriyle iş birliğini önemsediklerini ve bu doğrultuda adımlar attıklarını kaydeden Yavuz, “Her şartta Arnavut kardeşlerimizin yanında olduğumuzu tekrar belirtiyor, genel kurulun hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen