Haber
2016-03-12 07:00:31
Arnavutluk Ulusal Meclis Başkanı Meta'ya ziyaret

Eğitim-Bir-Sen Onursal Başkanı, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ve Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, beraberindeki heyet ile birlikte Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta’yı ziyaret ederek, bir görüşme yaptı.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Ahmet Gündoğdu, Türkiye-Arnavutluk halklarının ve meclislerinin kardeşliğini pekiştirmek için ziyarette bulunduklarını ifade ederek, “Kardeşlik sıkça gidip gelmeyi ve kucaklaşmayı gerektirir. Meclis Başkanımızı Ankara’da ağırlamak istiyoruz. Sosyal, siyasal, ekonomik bütün ilişkilerimizin gelişmesini istiyoruz. En önemlisi, kardeşliğimizin pekişmesini ve ebedileşmesini istiyoruz. Türkiye’nin, Arnavutluk halkını rahatsız edici bir boyuta gelmesini asla istemeyiz. Arnavutluk hükümetinin de Türkiye Cumhuriyeti devletini ve Meclisini rahatsız edecek bir konumda olmasını istemiyoruz” dedi.

Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta ise, iki ülke arasındaki ilişkilerin mükemmel düzeyde olduğunu, parlamentolar arasındaki ilişkilerin de iyi olduğunu söyledi. Meta, “Türkiye meclis başkanının nazik davetini kabul ederek yakın tarihte kendilerini ziyaret edeceğim. Görüşmemizde Türkiye’de bulunan öğrencilerimizin sayıları ve eğitimleri konusunu ele aldık. Türkiye Cumhuriyeti’ne sığınan Suriyeli göçmenler konusunu da görüştük. Türkiye’nin yapmış olduğu yardımlar için teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Ziyarette, Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Şanlıurfa milletvekilleri Mahmut Kaçar, Halil Özcan, İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan da hazır bulundu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen