Haber
2011-10-17 07:28:23
Asiller Is Yapar, Acizler Çamur Atar

Önceki yillarda çikmis bazi sorulara da yer verdigimiz deneme sinavlarimizi Türkiye genelinde yapmakla kalmayip ertesi gün sitemizden soru ve cevaplari herkesin paylasimina açtik. Kamuya yönelik haber yapan internet sitelerinden verilen linkler dolayisiyla inceleyenleri saymazsak, sadece sitemizden 1. deneme sinavlarimizi 36.016 kisi, 2. deneme sinavlarimizi 28.058 kisi olmak üzere toplam 64.074 kisi inceledi. Genelin kullanimina açik sitemizden download edenler basta olmak üzere, haber sitelerinden linklerle download edenlerin asiri yüklenmesi sonucu genel merkez web sunucumuzun hizmet vermekte zorlandigi anlar bile oldu.

 

Hal böyle iken, 1-2 Ekim 2011 tarihlerinde yapilan Müdürlük, Müdür Basyardimciligi ve Müdür Yardimciligi sinavlarinda, önceki yillarda sorulmus sorulardan bazilarinin aynen sorulmus olmasi nedeniyle, deneme sinavlarimiza aldigimiz sorularin bir kaçinin çakismasindan hareketle bir sendikanin bizi zan altinda birakmaya yönelik açiklamasina dogrusu sasirmadik. Sinirlari belli olan, bazilari bir ya da iki sayfalik mevzuattan herhangi birisi bir deneme sinavi hazirlasa; birkaç soruyu tutturma ihtimali ortadayken, Egitim-Sen’in ortaya attigi iddia tam anlamiyla art niyetin ifadesidir. Hizmet üretiyorsaniz, bu ve benzeri karalamalarla, çamur atmalarla karsilasma ihtimaliniz her zaman vardir. Hiçbir hizmet üretmiyorsaniz, böyle bir ihtimaliniz de olmaz. Kaldi ki, sendikamiza yönelik bu çamur atmalar yeni de degil. Önceki yillarda da hizmetlerimiz gölgelenmeye, sendikamiz zan altinda birakilmaya çalisildi. Birileri üyeye hizmeti degil, ‘bir yerlere’ hizmeti önceleyerek, kamuoyunda sendikalari ile ilgili olumsuz haberleri unutturmak için gündem degistirmek maksadiyla çamur siçratmaya yeltense de, Egitim-Bir-Sen üyelerine hizmeti aksatmayacaktir.

 

Yenilik ve Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügü’nün daha önceki yillarda yaptigi sinavlarda çikmis sorulara da yer verdigimiz deneme sinavlarimizda bir kaç sorunun tekrar sorulmus olmasi dolayisiyla ortaligi bulandirmaya çalisan malum sendikanin çamur atmasini ciddiye almadigimiz için cevap verme geregini duymamistik. Fakat Milli Egitim Bakani Sayin Ömer Dinçer’in bir soru üzerine konuya iliskin cümle kurmasi nedeniyle açiklama yapma geregi duyduk.

 

Egitim-Sen’in art niyetli, akildan ve izandan yoksun açiklamasina itibar edecek egitimci çikmayacaktir. Sendikacilik adina ortaya koyduklari arkaik yaklasimlar, ideolojik kavgadan öteye gitmeyen; kirmayi, dökmeyi, taslamayi, birilerine kalkan olmayi sendikal eylem olarak sunan vandalist bir yapidan ciddi bir yaklasim beklemek zaten dogru olmayacaktir.

 

Sendikamiz, hizmet sendikaciliginin en iyi örnegini sergileyerek, 70 bin adet sinava hazirlik kitabi, Sube ve temsilciliklerimizce açilacak kurslarda kullanilmak üzere ders anlatim sunulari, müdürlük, müdür basyardimciligi ve müdür yardimciligi olmak üzere ikiser adet deneme sinavi hazirlayarak üyelerimizin hizmetine sunmustuk.

 

Hizmet odakli sendikal perspektif geregi hazirlik yaparak üyelerimize sundugumuz deneme sinavlarini, toplu halde, uygulandigi günün ertesinde ise internet sitemizden yayinlamistik.

 

Sendikalarinin benzer bir hizmeti sunamamasi nedeniyle kurslarimiza katilan ve kamuoyuna açik gerçeklestirdigimiz deneme sinavlarina giren Egitim-Sen üyeleri dâhil herkes, art niyetin farkindadir.

 

Bütün karalamalara ragmen asiller is yapmaya/hizmet üretmeye devam edecektir.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen