Haber
2013-12-30 06:44:27
Askerde Geçirilen Müdür Yetkililik Süresi Mahkemece Kabul Edildi

Elazığ 1. İdare Mahkemesi, Bingöl Merkez Ilıcalar İlkokulu’nda müdür olarak görev yapan Eğitim-Bir-Sen üyesinin, yedek subay müdür yetkili öğretmenlikte geçirdiği sürelerin yöneticilik puanının hesaplanmasında dikkate alınarak tercihleri doğrultusunda müdür olarak atanma talebiyle yaptığı başvurunun reddedilmesi yönünde tesis edilen işlemi iptal etti.

Mahkeme, kararında, “…davacının müdür yetkili öğretmen olarak görev yaptığı sürenin 1 yıldan az olduğu ve Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelik’in 25. maddesinde de, en az 1 yıl görev yapmış olmak kaydıyla müdür yetkili öğretmen olarak geçirilen sürelerin üçüncü kademe yöneticiliğinde geçmiş sayılacağı belirtildiği görülmekle… davacının, yedek subay müdür yetkili öğretmenlikte geçirdiği sürelerin yöneticilik puanının hesaplanmasında dikkate alınması isteminin reddine ilişkin kısmında hukuka uyarlık bulunmamaktadır…” ifadelerine yer vererek, dava konusu işlemin iptaline karar verdi.

Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelik’in 25. maddesinde, en az 1 yıl görev yapmış olmak kaydıyla müdür yetkili öğretmen olarak geçirilen sürelerin üçüncü kademe yöneticiliğinde geçmiş sayılacağının belirtildiği ve askerlik hizmeti konusunda herhangi bir ayrıma yer verilmemiş ise de, söz konusu yönetmeliğinin yukarıda aktarılan hükmü uyarınca, hizmet sürelerinin hesaplanmasında askerlikte geçen sürenin dikkate alınacağının açık olup, askerlikte geçirdiği sürenin, öğretmenlik hizmetinden sayılmasına rağmen bu sürenin müdür yetkili öğretmen olarak geçirildiğinde, yöneticilik görevinden sayılmamasının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle işlemin iptali için dava açmıştı. 

Kararı Görüntülemek İçin Tıklayınız

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen