Haber
2008-07-17 06:48:20
Askerde Olan Ögretmenler Hak Kaybina Ugramasin

2005-2006 yillarinda yapilan Müdür Yardimciligi sinavlarina girip kazanan ve su anda askerde olan ögretmenlerimiz, asker olmalari dolayisiyla müdür yardimciliklarina basvuramamaktadirlar.

 

Müdür Yardimciligi Sinavi’ni kazananlarin sinav geçerlilik süreleri bu ay içinde  dolacagindan, terhislerini beklemeleri halinde sinav puani ile atanmalari mümkün olmayacaktir.

 

Söz konusu ögretmenlerimize basvuru hakki verilmesi, hukuk devleti ile hakkaniyetin geregidir. Zira sinavi kazanarak yönetici olmayi hak etmesine ragmen yillarca atanmayi bekleyen ögretmenlerimiz, Bakanligin çikardigi yönetmeliklerin yargidan dönmesi sebebiyle atanamamislardir.

 

Bakanligin, askerde olan ögretmenlerimizin magdur olmamasi için gereken hassasiyeti göstermesini bekliyoruz.

 

Ayrica, 2005 yilinda yapilan Müdür Yardimciligi Sinavi’na girip mahkeme kararlarinca yanlis oldugu tespit edilen sorulardan dolayi 2008 yili içerisinde yapilan yeni degerlendirme sonucu kazanan ögretmenlerin, son degerlendirme tarihi esas alinarak, sinav takvimi islenmeli, bu durumda olan ögretmenlerin sinav puaniyla basvuruda bulunmalarina imkan taninmalidir.

 

Bu arada, yöneticilik hakkini kazanan ancak su anda askerde olan ve 2005 sinav puaniyla müdür yardimciligi atamasina basvuran ögretmenlerimizin, daha sonra yargi sürecinin isletilebilmesi için, sinav puani ile atanmak istediklerine dair yönetici atama basvuru süresi içinde kurumlarina müracaat etmeleri gerekmektedir.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen