Haber
2012-04-02 07:30:11
Aslana, Kurda Kuyruk Olmak Hiç Yakisir mi?

Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci, kime, nerede, ne zaman ve nasil muamele edilecegini gayet iyi bildiklerini ifade ederek, “Biz masaya yumrugumuzu vurduk. Toplu görüsmeden toplu sözlesmeye geçilmesini sagladik. Ortak akil mitingleri yaparak, referandumda ‘evet’ diyerek birçok güzelligin kapisini araladik” dedi. 

Teyfik Yagci, Memur-Sen Çankiri Il Divan Toplantisi’na katildiktan sonra Sube ve Ilçe yöneticilerimizle biraraya gelerek, sendikal çalismalar hakkinda görüs alisverisinde bulundu. 

Burada konusan Yagci, sorunlari diyalogla çözmekten yana olduklarini belirterek, “Biz toplantinin da, mitingin de âlâsini, daniskasini yapariz. Her seyin bir zamani vardir. Görüsme yollari kapanmadan, gaz almak için 30-40 kisilik basin açiklamalari yapmayiz ve de eylem yapmak için kimseye ihtiyaç duymayiz. Aslana, kurda kuyruk olmak hiç yakisir mi. Biz gerektigi zaman, gerektigi yerde ne yapacagimizi iyi biliriz ve yapariz, hem de netice aliriz” seklinde konustu. 

Türkiye’nin en büyük memur konfederasyonu ve en dinamik sivil toplum örgütü olarak üzerlerine düseni, üyelerinden aldiklari güçle yerine getirmenin gayreti içerisinde olduklarini kaydeden Yagci, “Üyelerimizin ekonomik ve sosyal hak ve menfaatlerini korurken, keyfi davranis ve uygulamalarin karsisinda dimdik dururuz” ifadelerini kullandi. 

Hiçbir zaman karanlik güçlerin sivil toplumu olmadiklarini, daima milletin ve demokrasinin tarafinda yer aldiklarini vurgulayan Yagci, “Ülkemizde bazi sivil toplum kuruluslari, ayisigina, sarikiza, yakamoza, balyoza bel baglarken, o dönemde Memur-Sen olarak, ortak akil mitingleri yaparak darbesavarlik yaptik. Bu durusumuzla 600 bin kamu çalisaninin teveccühünü kazandik” diye konustu.


Toplu sözlesme yasasinin aylar sonra Meclis’e gönderildigini ve genel kurulda görüsülmeyi bekledigini dile getiren Yagci, simdiye kadar birçok yasanin jet hiziyla çikarildigini, 2,5 milyon memurun sorunlarinin ise gözardi edildigini ifade ederek, bunun müsebbiplerine söyle seslendi: “Ne kadar geciktirirseniz geciktirin, 12 Eylül’de milletin kurdugu bu toplu sözlesme masasina eninde sonunda oturacaksiniz. Gelin daha fazla oyalamayin, milyonlarca memuru daha fazla üzmeyin ve bir an önce bu yasayi çikarin.”

Üniversitelerde yasanan sorunlara da deginen Teyfik Yagci, üniversitelerdeki bürokratik hantalligin artik sona erdirilmesi gerektigini belirterek, ögretim elemanlarinin ve idari personelin özlük, sosyal ve mali haklarindaki yetersizliklerin giderilmesini istedi. 

Sorunlarin ortaya konulmasiyla yetinilmemesi gerektigini anlatan Yagci, “Sorunlara çözüm üretmeliyiz. Sadece sorunlari ortaya koyan ufukla bu ülkenin gelecegini dizayn edemeyiz. Artik küresel sorunlar karsisinda küresel sorunlari paylasiyor olmayi düsünüyor, kararlastiriyor, projelerini hazirliyor ve bu dogrultuda kosuyor olmamiz gerekiyor. Türkiye’de üniversitelerin geçmisin tortularini bir an önce üzerinden atmasi, siyasetin de sivil toplumun da önünde gidecek bir zihniyet devrimi yasamasi gerekiyor” degerlendirmesinde bulundu. 


Yagci, üniversite disiplin kurullari, senato ve bütün karar süreçlerinde sendika temsilcilerinin bulunmasi, üniversitelerin paydas kuruluslarla birlikte çalismayi özümsemesi ve demokratik kültürü içsellestirmesi gerektigini vurguladi.

Sube Baskanimiz Kasim Karatekin’in de bir selamlama konusmasi yaptigi toplantida yapilmasi gereken çalismalar konusunda istisarelerde bulunuldu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen