Haber
2011-05-23 07:23:20
Atama Bekleyen BT Ögretmen Adaylari Sendikamizi Ziyaret Etti

Atama bekleyen Bilisim Teknolojileri (BT) ögretmen adaylari sendikamizi ziyaret ederek, Genel Sekreterimiz Ahmet Özer ve Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin ile görüstü. Milli Egitim Bakanligi’nin 1 Haziran’da 24 bin 745 ögretmen alimi yapilacagini ilan etmesinden sonra yayinladigi kontenjanlarda BT ögretmenligine 366 adet kontenjan ayirmasina karsi duyduklari tepkiyi dile getiren heyet, anlasilmayi beklediklerini söylediler.

 

Bilisim Teknolojileri ögretmenligi ile ilgili kontenjan sinirlamasina gidilmesinin atama bekleyen ögretmen adaylarini magdur ettigini belirten heyet, mevcut uygulamada BT dersinin seçmeli olmasina, ilkögretim 4 ve 5. siniflardan kaldirilmasina da tepki gösteren ögretmen adaylari, bilgi ve teknoloji çaginda Bilisim Teknolojileri Dersi’nin gözden çikarilmasina yönelik uygulamalari anlamakta zorluk çektiklerini kaydettiler.

 

Atamayi bekleyen ögretmen adaylari, BT Dersi’nin zorunlu ders olmasi gerektigi görüsünü dile getirerek, hem kontenjanin artirilmasi hem de BT Dersi’ne gereken önemin verilmesi için sendikamizdan destek talep ettiler.

 

BT Formatörü olarak baska branstan meslektaslarin olmasini elestiren ögretmen adaylari, Bakanligin bu çeliskiye son vermesini, ihtiyaç aninda baska branstan BT Formatörü olarak görevlendirilen ve egitimden geçirilen personelin kendi branslarindaki bos normlara döndürülmesini isteyerek, atanmayi beklerken, branslarina baskalarinin kaydirilmasini anlayamadiklarini belirttiler.

 

Genel Sekreteriz Ahmet Özer, konuya ve soruna yabanci olmadiklarini ifade ederek, “BT ögretmenlerinin norm kadro, formatörlük, çalisma saatleri, dersin zorunluluktan çikarilmasi gibi konularda tepkilerimizi ve taleplerimizi yetkililere ulastirdik ve sonuç almak için takibimiz sürüyor” dedi.

 

EGITEK Genel Müdürü Mahmut Tüncel ile konuyu heyet halinde görüstüklerini dile getiren Özer, Genel Müdürlügün, BT Dersi’nin 4 ve 5. siniflarda zorunlu seçmeli ders olacak sekilde bir genelge hazirligi içerisinde bulundugunu, kisa vadede bunu hayata geçirmek için ugrastigini ifade etti. BT Dersi’nden not verilememesinin derse karsi bakisi olumsuz etkiledigini vurgulayan Ahmet Özer, “Her okulda ders yüküne bakmaksizin bir BT normu olmasi gerekir. Fatih Projesi’nin sorunsuz bir sekilde hayata geçirilmesi için bunun gerçeklesmesi zaruridir” seklinde konustu.

 

Özer, taleplere vakif olduklarini vurgulayarak, söyle konustu: “Siz gelmemis olsaydiniz da, biz bu konulari zaten takip ediyor ve BT ögretmenlerinin sorunlarini çözmek için gayret ediyoruz. Kontenjan artirilmasi konusundaki talebinizin Agustos atamalarinda hayata geçmesi için ilgililer nezdinde girisimde bulunacagiz” diye konustu.

 

Atama bekleyen BT ögretmen adaylarina sendikamizin ögretmen hatiralari yarismasi kitaplarindan “Kelebegin Rüyasi” isimli kitabi hediye eden Ahmet Özer, BT ögretmenlerinin sorunlarinin ve atama bekleyen ögretmen adaylarinin taleplerinin takipçisi olduklarini ifade etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen