Haber
2012-02-07 06:29:28
Atama Bekleyen Ögretmen Adaylarina Hakaret Eden Programciya Özür Dilettirdik

TRT’de yayinlanan “Sosyal Medya” isimli programda, atamasi yapilmayan ögretmenlerle ilgili seviyesiz ifadeler kullanan program yapimcisi Serdar Kuzuloglu’na özür dilettirdik.

Atama bekleyen ögretmen adaylarina yönelik hakarette bulunan Kuzuloglu’nu sikayet ettigimiz TRT Genel Müdürlügü’nün sendikamiza gönderdigi yazida, programin sunucusuna gerekli uyarinin yapildigi ve program içerisinde sunucunun özür diledigi kaydedildi.

TRT Haber ve Spor Yayinlari Dairesi Baskani Ahmet Çavusoglu tarafindan yazili basvurumuza verilen cevapta söyle denildi:

“Yazinizda bahse konu olan program ve sunucusuna gerekli uyari yapilmistir. Ayrica program içerisinde sunucu tarafindan özür dilenmistir. TRT Haber sizlerden gelen elestirileri büyük bir titizlikle inceleyip, dikkate almaktadir.”  

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Izleme ve Degerlendirme Dairesi Baskani Nurullah Öztürk’ün sendikamiza gönderdigi yazida ise, söz konusu program hakkinda uzmanlar tarafindan düzenlenen degerlendirme raporunun Üst Kurul’un gündeminde yer aldigi belirtildi.

TRT’de yayinlanan “Sosyal Medya” isimli programin 08/01/2012 tarihli bölümünde  program sunucusu Serdar Kuzuloglu, atamasi yapilmayan ögretmen adaylarinin sorunlarini bu mecralarda dile getirme girisimlerini, “…Milli Egitim Bakanligi’ndan biri var mi aramizda su anda?... Bu nasil bir seyse, ögretmenler bütün sorumlulugu bulduklari herkese yüklüyor… Bir de burada adi geçse ne olur geçmese ne olur?... Sanki isin muhatabi bilmiyor. Herkes neyin ne oldugunu biliyor. Bizim burada konusmamizin mastürbasyondan öte bir anlami yok!...” seklinde seviyesiz ifadelerle elestirmisti.

Egitim-Bir-Sen olarak, TRT ve RTÜK’e bir yazi göndererek, basta atama bekleyen ögretmen adaylari olmak üzere, tüm egitim camiasindan özür dilenmesi ve söz konusu programin sunucusu hakkinda gerekli yasal ve idari tahkikatin baslatilmasi talebinde bulunmustuk. 


 TRT'nin özür yazisi

 RTÜK tarafindan yapilan açiklama





MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen