Haber
2011-03-24 06:22:54
Atama Bekleyen Ögretmenlerden Tesekkür Ziyareti

Atamasi yapilmayan ögretmenler, sendikamiza tesekkür ziyaretinde bulundu. Genel Sekreterimiz Ahmet Özer ile görüsen ögretmen adaylari, basta Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu olmak üzere Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimize, verdikleri destekten ötürü tesekkür ettiler.

 

2010 KPSS Egitim Bilimleri Sinavi iptal edilmeden önce atanacak durumdayken, sinavin iptal edilmesiyle atanamayacak bir siraya düsen ögretmen adaylari, bir süre önce sendikamizi ziyaret ederek Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu ile görüsmüs, magduriyetlerinin giderilmesi için Temmuz 2011’de yapilacak KPSS’den önce 30 bin ögretmen alimi için destek istemisti.

 

Gündogdu, pedagojik formasyonu olmayan onbinlerce vekil, ücretli ögretmenle, ögretmen açiginin kapatilmaya çalisilmasinin, ülkenin gelecegini, gelecek endisesi yasayan kisilere emanet etmenin dogru bir yaklasim olmadigini, bu anlayisin bir an önce terk edilmesi gerektigini ifade ederek, atamasi yapilmayan ögretmenlerin talebini Milli Egitim Bakani Nimet Çubukçu’ya iletmis, daha sonra da Basbakan Recep Tayyip Erdogan’la yaptigi görüsmede, Haziran 2011’de en az 30 bin ögretmen atamasi yapilmasini talep etmisti.

 

Atama bekleyen ögretmenler, sorunlarini sahiplenerek, ilgili mercilere tasidigimiz için sendikamizi tekrar ziyaret ederek, göstermis oldugumuz duyarliliktan dolayi tesekkürlerini dile getirdiler.

 

Ziyarette konusan Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, KPSS magduru ögretmen adaylarinin durumunu yakindan takip ettiklerini ifade ederek, “Konuyu ilk olarak Milli Egitim Bakani Nimet Çubukçu’ya, ardindan Basbakan Recep Tayyip Erdogan’a ilettik. KPSS hirsizlari yüzünden kimsenin magdur olmasini istemiyoruz” dedi.

 

Yaptiklari görüsmelerde, gerek Bakan Çubukçu’nun gerekse Basbakan Erdogan’in konuya olumlu yaklastiklarini söyleyen Özer, “Mayis ayinin sonunda veya Haziran basinda 25-30 bin ögretmen alimi yapilmasi konusunda çalisma yaptiklarini açikladilar. Bu güzel haberi kamuoyu ve sizlerle paylastik. Devamini getirmek için görüsmelerimiz sürecek. Umarim Haziran ayi itibariyle mutlu sona ulasmis oluruz” seklinde konustu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen