Haber
2011-03-03 06:22:41
Atama Bekleyen Ögretmenlerin Çigligi Duyulmalidir

Atamasi yapilmayan ögret- menler, sendikamizi ziyaret ederek Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu ile görüstü.

 

2010 KPSS Egitim Bilimleri si- navi iptal edilmeden önce atanacak durumdayken, sina- vin iptal edilmesiyle atana- mayacak bir siraya düstük- lerini, KPSS hirsizlari yüzünden haklarinin yenildigini belirten ögretmenler, magduriyetlerinin giderilmesi için Temmuz 2011’de yapilacak KPSS’den önce 30 bin ögretmen alimi için destek istediler.

 

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, KPSS’de yasanan hirsizlik olayindan dolayi çok kisinin haksizliga ugradigini söyleyerek, “Kim olduguna bakmadan, haksizliga ugrayan, magdur edilenlerin yanindayiz. Sizlerin sorunu, bizim sorunumuzdur” dedi. 

 

Pedagojik formasyonu olmayan onbinlerce vekil, ücretli ögretmenlerle, ögretmen açiginin kapatilmaya çalisildigini kaydeden Gündogdu, ülkenin gelecegini, mevsimlik isçi psikolojisi içerisinde olan ve gelecek endisesi yasayan kisilere emanet etmenin dogru bir yaklasim olmadigini, bu anlayisin bir an önce terk edilmesi gerektigini vurguladi.

 

Atamasi yapilmayan ögretmenlerin kendisine sundugu dosyayi Basbakan Recep Tayyip Erdogan’a iletecegini ifade eden Gündogdu, konuyu Milli Egitim Bakani Nimet Çubukçu ile de görüsecegini sözlerine ekledi.

 

Ziyarette, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci da yer aldi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen