Haber
2012-01-11 06:29:13
Atamasi Yapilmayan Ögretmenlere Hakaret Eden Programci için TRT ve RTÜK’ü Göreve Çagirdik

TRT’de yayinlanan “Sosyal Medya” isimli programda, program yapimcisi Serdar Kuzuloglu’nun atamasi yapilmayan ögretmenlerle ilgili seviyesiz ifadeleri için TRT ve RTÜK’ü göreve davet ettik. Egitim fakültesi mezunu yaklasik 300 bin ögretmen adayi ‘Atanamayanlar’ ismiyle kurduklari gruplarla her mecrada hak arayislarini sürdürmektedir. Atamasi yapilmayan ögretmen adaylari kimi zaman alanlara çikmakta, kimi zaman internetteki sosyal paylasim sitelerinden seslerini duyurmaya çalismaktadir. Genç ögretmen adaylari Facebook ve Twitter gibi sosyal paylasim sitelerinde siyasetçi, bakan, yazar ve gazetecileri mesaj yagmuruna tutmaktadir.

TRT’de yayinlanan “Sosyal Medya” isimli programin 08/01/2012 tarihli bölümünde  program sunucusu Serdar Kuzuloglu’nun, atamasi yapilmayan ögretmen adaylarinin sorunlarini bu mecralarda dile getirme girisimlerini, “…Milli Egitim Bakanligi’ndan biri var mi aramizda su anda?... Bu nasil bir seyse, ögretmenler bütün sorumlulugu bulduklari herkese yüklüyor… Bir de burada adi geçse ne olur geçmese ne olur?... Sanki isin muhatabi bilmiyor. Herkes neyin ne oldugunu biliyor. Bizim burada konusmamizin mastürbasyondan öte bir anlami yok!...” seklinde seviyesiz ifadelerle elestirmis, ögretmen adaylarini rencide etmistir. Twitter’den mesaj yagdiran atamasi yapilmayan ögretmenlerin sorununu dile getirip getirmemesi, Serdar Kuzuloglu’nun kendi tercihidir fakat ögretmenlerimizin atama taleplerini sosyal medya siteleri dâhil her ortamda dile getirmelerini, hak aramalarini mastürbasyon olarak ifade etmesi son derece çirkindir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaslarinin vergileri ile finanse edilen ve bu nedenle halkin televizyonu olmasi gereken TRT’de, “genel izleyici” etiketine sahip bir programda, bu türden çirkin ve yakisiksiz ifadelerin yer almasi son derece esef vericidir. “Halkin televizyonu” ibaresiyle, basit bir mülkiyetin aidiyetinden çok, gerçek anlamiyla toplumun her kesiminin sorunlarina duyarli olan ve bu sorunlari genis halk kitlelerine aktarip, ilgili mercilere çözüm önerileri sunan bir kurumunun kastedildigi süphesizdir. Ancak izah edildigi üzere, birakin bu türden sorumlu bir yayinciligi, sorunlarina çözüm bekleyen ve seslerini duyurmak isteyen insanlari asagilayan, onlarla alay eden sorunlu bir yayinciligin yapildigi görülmektedir.

TRT ve RTÜK’e bir yazi göndererek, basta atanmasi yapilmayan ögretmenler olmak üzere tüm egitim camiasindan özür dilenmesini ve söz konusu programin sunucusu hakkinda gerekli yasal ve idari tahkikatin baslatilmasini istedik.

  TRT’ye Yazdigimiz Yazi…

 RTÜK’e Yazdigimiz Yazi…

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen