Haber
2023-12-08 09:53:03
Aydın: “Gücümüz Örgütlülüğümüz”

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın ve beraberindeki heyet; Adana, Niğde, Sivas ve Yozgat’a yaptığı ziyaretlerle kadın teşkilat üyeleriyle bir araya geldi.

 

 

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın il ziyaretleri kapsamında; Adana, Niğde, Sivas ve Yozgat’ta bir dizi temaslarda bulundu. Gerçekleştirdiği ziyaretlerde, Memur-Sen teşkilatında ve kamu sendikacılığında kadınların etkisi, beklentileri ve rolü üzerine istişarelerde bulundu.

Süreci kadınları temsilen bizzat masada takip ettiklerini vurgulayan Aydın, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de pandemi sonrası bozulan tedarik zinciri, Ukrayna-Rusya savaşı ve bölgemizdeki karışıklık ve savaşlar nedeniyle ekonomik olarak ciddi etkilendi. Daha sonra ise 50 binden fazla insanımızın hayatını kaybettiği büyük bir felaket yaşadık. 6 Şubat depremlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Allah tekrarını yaşatmasın. Tüm bu zorluklar mali disiplin üzerinde ciddi bir etkiye sebep oldu. Bu yüzden 7. Dönem Toplu Sözleşme oldukça sıkı pazarlıkların görüşüldüğü bir sürece dönüştü. Biz kadınlarımızın pek çok beklenti ve talebini masaya taşıyarak çözüm konusunda irade gösterdik. Bilhassa 3600 Ek Gösterge düzenlemesi, 4688 sayılı Kanun’da revizyon, servis, toplu taşıma kartı uygulaması ve kreş hizmeti gibi önemli kazanımları sendikal tarihe not düştük. 1007 Kazanım kitabımızda tüm bunları detayıyla kaydettik” dedi.

“Kadınlarımız İçin Yoğun Gayret İçerisindeyiz”

7. Dönem Toplu Sözleşme’de görüşülen bazı hususların masanın konusu değil denilerek gündem dışı bırakıldığını hatırlatan Aydın, “Doğum izni süresinin 32 haftaya çıkarılması, süt izni süresinin 2 yıla çıkarılarak ilk yıl günde 3 saat olarak uygulanması, doğum ve evlenme yardımlarının yükseltilmesi, doğum sonrası yarı zamanlı çalışma hakkının fiili uygulamaya dönüşmesi, mobbing birimlerinin kurulması gibi başlıca taleplerimiz üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Karar alıcılarla yaptığımız görüşmelerde, KPDK’da, kamuoyu üzerinde farkındalık oluşturduğumuz çalışmalarla taleplerimizin kazanıma dönüşmesi için yoğun gayret içerisindeyiz” ifadelerine yer verdi.

Mücadelemizi Büyütelim

Sözlerinin devamında üye çalışmalarına vurgu yapan Aydın, “Bir milyonu aşan teşkilatımızın içerisinde kadınlarımızın oldukça önemli bir rolü ve oranı bulunmaktadır. Çalışma hayatının da çok yüksek bir kitlesini kadınlarımız oluşturuyor. Sendikasız kadınlarımızı örgütlü mücadelemize katılmaları yönünde teşvik edelim, mücadelemizi ortaklaştıralım, irademizi çelikleştirelim” diyerek konuşmasını tamamladı.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen