Haber
2023-10-24 09:51:26
Aydın: Kitap okumayan meydan okuyamaz

Kadınlar Komisyonu Afyonkarahisar’da ödül töreni, büro açılışı ve il divan toplantısına katıldı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, Afyonkarahisar 1 No’lu Şube’nin düzenlediği 7. Kitap Okuma Yarışması Ödül Töreni’ne, Şube Kadınlar Komisyonu bürosunun açılışına ve il divan toplantısına katıldı.

Kitap okuma yarışmasını düzenlemekte bugüne kadar gösterdikleri istikrardan dolayı Afyonkarahisar 1 No’lu Şube’yi tebrik ederek konuşmasına başlayan Aydın, “Yıllardır büyük bir istikrarla bu yarışmayı düzenleyen şubemizi tebrik ediyorum. Bugüne kadar binlerce öğrenciyi kitapla buluşturan bu etkinliğin gelecekte meyvelerini toplayacağımıza olan inancımız tamdır. Bugün okuyan çocuklarımız müfredatı tamamlayıp okullarını bitirdiğinde ellerinde sadece diplomaları olacak.  Ama o diplomalar onları sadece birer iş sahibi yapabilir. Ancak unutulmamalıdır ki tarihte hiç kimse diplomasıyla anılmamıştır. Bu diplomaların yanına eklenecek farklı yönler bu ülkenin gençliğini ve geleceğini temsil edecektir. Kitap okumayanın meydan okuyamayacağını bilerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Açılışını yaptıkları büronun tüm kamu görevlilerinin faydalanabileceği bir mekân olacağını kaydeden Aydın, “Komisyonlarımız, kadınların sendikal mücadeledeki yerini, önemini ve gücünü teorik olarak değil çalışmaları, pratikleri ve kazanımları ile ortaya koymuştur. Tüm sorunlarımızı kadın olarak birinci ağızdan söylemeye, çözümlerin kamu politikasına dönüşmesi için mücadeleye, örgütlülüğümüzü büyütmek için alanlarda ter dökmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Aydın, il divan toplantısında yaptığı konuşmada, ortaya koydukları emeklerin büyümesi için istikrara ihtiyaçları olduğunu vurgulayarak, “Memur-Sen, kurucu fikirleriyle inşa ettiği koca bir çınardır. Bugün Türkiye’nin en büyük emek örgütüysek ve bununla birlikte cesametimizle dünyanın dört bir yanına ulaşabilmişsek, bunda Akif İnan ağabeyin kurucu fikirlerinin payı büyüktür. Bizi bugün burada toplayan da işte bu vefayla örgütlenmiş fikirlerdir. Kurucu genel başkanımızın fikirlerini, medeniyetimizden tevarüs ettirdiği kavramlarla, tekelci kapitalist düzeni aşarak, insanlığın yeniden onuruyla yaşayacağı bir sistem çabası olarak okuyor, büyümenin devam etmesinin göstereceğimiz istikrara bağlı olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen