Haber
2016-04-27 08:01:18
Azerbaycan Bağımsız Eğitimciler Sendikası'yla işbirliği anlaşması imzaladık

 

Genel Başkan Ali Yalçın ve Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Azerbaycan Bağımsız Eğitimciler Sendikası (ATİAHİ) Genel Başkanı Settar Mehbaliyev ile eğitim ve iş birliği protokolü imzaladı.
 


Eğitim-Bir-Sen’in Azerbaycan eğitim sendikasıyla iş birliği anlaşması yapmasının önemine dikkat çeken Ali Yalçın, Türkiye’nin eğitim hizmet kolunda genel yetkili ve en büyük sivil toplum kuruluşu olarak, uluslararası sendikal dayanışmaya önem verdiklerini belirterek, “Kardeş ülke Azerbaycan’ın eğitim sendikasıyla ilişkilerimizi geliştirmek için iş birliği ve eğitim protokolü imzaladık. Kongremizde, işimize, içimize ve dışımıza yolculuk başlatacağız demiştik. Bugüne kadar birçok ülkenin eğitim sendikasıyla iş birliği yaptık, bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Mesafeler uzak olsa da, insanları yakınlaştıran, aralarındaki dayanışma ve iletişimdir. Bizler, insanlık ortak paydasında ve sendikal mücadele çerçevesinde birlikte hareket edebiliriz. Bugün burada yaptığımız işbirliği anlaşması kapsamında, sendikal eğitimler, ortak konferans ve paneller, karşılıklı heyet ziyaretleri, gençlik düzeyinde Azerbaycan ve Türkiye’de çeşitli eğitim ve kültür faaliyetlerini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
 


Azerbaycan’da Sivil Toplumun Gelişmesine Yardım Derneği’nin ‘İşgale Dur De’ adı altında internet ortamında başlattığı imza kampanyasına destek verdiklerini hatırlatan Yalçın, şu şekilde konuştu: “Azerbaycan'da Sivil Toplumun Gelişmesine Yardım Derneği'nin Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin 2085 sayılı kararı üzerine başlattığı imza kampanyası Türkiye’de ciddi bir etki yarattı. Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarının ve bölgedeki insani felaketin önlenmesi için başlatılan kampanyaya imza atmak, attırmak hepimizin görevidir. Ülkemizde herkes işgalin farkında, Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarının kurtarılması ve zulme son vermek için herkesi www.isgaledurde.com sitesini ziyaret edip, oyunu kullanmaya davet ediyorum.”
 


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Settar Mehbaliyev, “Türk ve Azerbaycan sendikaları arasında çok iyi ilişkiler geliştirmek istiyoruz. Bugün burada işbirliği anlaşması imzalayarak ilişkilerimizin geliştirilmesi için bir adım attık. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkileri daha da geliştirmeyi arzu ediyoruz” diye konuştu.
 

Yalçın ve beraberindeki heyet daha sonra Azerbaycan’daki Türk ve Azeri şehitliğini ziyaret etti.

İşbirliği anlaşmasının metni için tıklayınız
 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen