Haber
2011-05-18 07:23:19
Bagimsizligi ve Özgürlügü Ilke Edinen Gençler Gelecegin Teminatidir

Toplumlarin gelecegi, bugünün çocuklari ve gençleridir. Yarinimizin nasil olacagi, bugünün gençlerine verdigimiz egitim ve gösterdigimiz yaklasimla ilgilidir. Gelecege yönelik projelere sahip, lider ülke, lider millet olma hedefleri olan bir gençligin basaramayacagi hiçbir sey yoktur.

 

TBMM’nin ilk açildigi ve Ulusal Egemenlik Bayrami olarak kutladigimiz 23 Nisan’i çocuklara hediye eden Gazi Mustafa Kemal, bagimsizliga giden yolda ilk adimin atildigi 19 Mayis’i da gençlere bayram olarak hediye etmistir.

 

Özgürlük ve bagimsizlik duygusunun küçük yaslarda ve gençlik yillarinda edinilecek kazanimlar oldugu gerçeginin hakliligi her geçen gün bir kez daha ortaya çikmaktadir.

Toplumsal bilinci yüksek, istiklale ve istikbale yönelik hedefleri olan, ulusal birlik ve beraberlige önem veren bir nesil, gelecegi saglam temeller üzerine insa edilecek bir devletin sigortasi olacaktir. Bugünün büyüklerine düsen, gelecekte ülke yönetimini teslim edecekleri gençlerin sorumluluk bilinciyle, hür ve özgür bireyler olarak yetismelerini saglamaktir.

 

Her bakimdan donanimli gençlik, yönlendirmelere gelmeyerek, kendisine yapilan provokatif çagrilara cevap vermeyecek; ülkesine yönelik tehditlere karsi, sagina ve soluna bakmadan kendisini sorumlu hissederek, üzerine düseni fazlasiyla yerine getirecektir.

 

Bu duygu ve düsüncelerle, gençlerimizin bayramini kutluyor, ekonomik ve siyasi alanda özgürlüklerini kazanmis; gelecege umutla bakan lider ülke Türkiye’nin gelecekte aydinlik günlere kavusacagina olan inancimizi paylasiyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen