Haber
2011-11-21 06:28:43
Bakan Çelik: “Egitimcilerin Ek Ödeme Talebini Bakanlar Kurulunun Gündemine Tasiyacagim”

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, 666 sayili Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) ek ödeme yönüyle olusturdugu magduriyetin giderilmesi için Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik’i bir defa daha ziyaret etti.

 

Gündogdu, görüsmeden sonra yaptigi açiklamada, toplu sözlesme masasinin konusunu teskil eden ek ödemenin KHK ile düzenlenmesinin dogru bir yaklasim olmadigini, 2008 yilinda uygulamaya konulan ek ödemenin toplu görüsme ürünü oldugunu, 666 sayili KHK ile iyi niyetli düzenlemeler hayata geçirilmekle birlikte ek ödemeye iliskin bütün taleplerinin karsilandigi bir düzenleme olusturulamadigini söyledi.

 

Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü: “Esit ise esit ücret uygulamasi, ayni unvanla farkli kurumlarda görev yapan kamu görevlilerinin ücretlerinin esitlenmesi yaninda ilave ödemesi bulunmayan kamu görevlilerinin ücretlerinde artis yapilmasi araci olarak hayata geçirilmisti. 666 sayili KHK ile ayni unvanla çalisan farkli kurumlardaki personele yönelik ücret esitsizligi büyük oranda giderildi. Ancak, ücretleri iyilestirilmesi gereken ögretmenler ve akademik personelin ek ödemelerinin artirilmamasi, söz konusu personelin görev yaptigi kurumlarin kendi içinde bir ücret dengesizligi olusturdu. Biz, bugün bu dengesizligi ifade etmek ve çözümüne yönelik önerilerimizi paylasmak amaciyla hazirladigimiz raporu Sayin Bakan’a ilettik. Raporumuzun özü, ögretmen ve akademik personelin unutuldugu 666 sayili KHK’nin olusturdugu boslugu giderecek ve personel için ücret artisi saglayacak düzenleme teklifleridir.”

 

Toplu Sözlesme Yasasini Bekliyoruz

4688 sayili Kamu Görevlileri Sendikalari Kanun Taslagi’nin yüzde 80 mutabakatla Basbakanliga sevk edilmesine karsin, halen TBMM’ye gönderilmedigini ifade eden Gündogdu, “Bu sürecin hizlandirilmasini istiyoruz. Taslakta bize göre halen eksik noktalar mevcut. Bu eksiklikleri giderebilmemiz için TBMM sürecinin islemesini bekliyoruz. Taslaktaki en büyük eksiklik ise, toplu sözlesme sonrasi, anlasma saglanamamasi halinde, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na kimin basvuru yapacagiyla ilgilidir. Toplu sözlesmeyi imzalama yetkisini çogunluga veren taslak, anlasma saglanamamasi halinde basvuracak konfederasyon konusunda yetki gaspi yapmakta, azinlik konfederasyonlara basvuru hakki vermektedir. Bu, kabul edilebilir bir durum degildir. Resmi Gazete’de yayimlanan yetkili konfederasyonun yetkisi, bu yasa taslagi ile geri alinmaya çalisilmaktadir. Bunun düzeltilmesi için elimizden geleni yapacagiz” dedi.

 

ILO tarafindan sürekli gündeme getirilen, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldirilmasina yönelik bir adim atilamadigini kaydeden Gündogdu, emniyet, Genelkurmay, Milli Savunma Bakanligi’nda çalisan sivil memurlarin sendikali olmasini istediklerini, ancak bu engeli henüz asamadiklarini ifade etti.

 

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik ise, ek ödeme konusunu Bakanlar Kurulu’na tasiyacagim ve elimden geleni yapacagim dedi.

 

Ziyarette, Genel Sekreterimiz Ahmet Özer ve Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci da yer aldi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen